Кулінари Херсонщини підтримують європейську ідею «нуль відходів»

Публікація та обговорення новин, які не входять до інших розділів. Тут можна знайти новини з усіх інших сфер життя. Користувачі можуть обговорювати події, що відбуваються в Херсонській області та їх вплив на суспільство. Тут також можна знайти поради та рекомендації щодо підвищення якості життя в області
Відповісти
Хелла
Особливо цінний користувач
Особливо цінний користувач
Повідомлень: 4383
З нами з: 16 листопада 2010, 16:21
Звідки: Херсон
Контактна інформація:

Кулінари Херсонщини підтримують європейську ідею «нуль відходів»

Повідомлення Хелла »

Риб’ячі кістки, стебла зелені, залишки чи бадилля овочів. Все те, що зазвичай домогосподарки викидають у смітник – може стати повноцінною стравою чи її доповненням. В Україні набув поширення світовий кулінарний тренд «Безвідходне виробництво».

Новий гастрономічний напрямок став особливо актуальним в сучасних економічних умовах та вчить цінувати продукти, з якими працюєш. І хоча готувати з відходів не просто, однак це дуже смачно, – запевняє шеф-кухар одного з херсонських ресторанів Євгеній Костюк. Спеціально для нашої знімальної групи він створює одну з таких страв. Розпочинаємо з соусу. Сюди входить залишки риби, панцирі та голови креветок, стебла петрушки і лушпиння цибулі.

Далі шеф-кухар займається морквяно-імбирним пюре. І ось тут, знову, відходи стають у нагоді.

Кілька обертів блендеру і пудра зі шкірок моркви готова. Приготувати таку приправу можна з будь-якого овочу чи зелені. Наприклад, ця кольрова пудра зі шкірок буряка та стебелів шпинату. Ще одним смачним штрихом до нашої страви є зелене масло, основою для якого стали залишки зелені

Відповісти
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Інше”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей