Сторінка 1 з 1

У центрі уваги - їжа! Харчова безпека по-європейськи

Додано: 06 вересня 2017, 09:26
Хелла
Літній сезон в Україні видався багатим на випадки отруєнь у закладах громадського харчування або неякісними продуктами з поличок магазинів. Такі епізоди свідчать про недосконалість державного контролю за якістю та безпекою продуктів в Україні. До того ж з 2014 року діє мораторій на перевірки суб’єктів малого та середнього бізнесу, а великі підприємства дізнаються про приїзд інспекторів заздалегідь. Відтак постало питання про вдосконалення чинного законодавства.
Після підписання угоди про Асоціацію з ЄС наша держава почала процес переходу на європейські стандарти, де вимоги до харчових продуктів – надзвичайно високі. Нові підходи покликані зробити систему контролю якості результативною та ефективною. На відміну від принципу, який існував дотепер, за новим підходом контролюватися буде не кінцевий продукт, а весь ланцюг виробництва