Сторінка 1 з 1

Динаміка цін на споживчому ринку Херсонщини у лютому 2019 року

Додано: 20 березня 2019, 13:22
ГУС у Херсонській області
15.03.2019

Динаміка цін на споживчому ринку Херсонщини у лютому 2019 року

Індекс споживчих цін по Херсонській області у лютому 2019 року склав 100,4%, по Україні – 100,5%.
Загальну цінову ситуацію передусім визначала динаміка цін на ринку продовольства. На Херсонщині ціни на продукти харчування збільшилися на 1,2%. Найбільше (на 6,2%) зросли в ціні овочі, зокрема, капуста білокачанна подорожчала на 25,6%, цибуля ріпчаста – на 13,8%, картопля – на 6,3%, огірки – на 5,8%, помідори – на 5%, буряк – на 0,3%; при цьому морква подешевшала на 2,6%. На 4,4–1,4% зросли в ціні фрукти, риба та продукти з риби, кисломолочна продукція, м'ясо птиці, крупи гречані, масло. Також на 0,9–0,1% стали дорожчими макаронні вироби, сметана, сир і м’який сир (творог), безалкогольні напої, молоко. Водночас на 1,5–0,3% подешевшали свинина, цукор, рис, яйця, хліб, яловичина, олія соняшникова.
Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищились на 1,6%.
Внаслідок сезонного розпродажу вартість одягу і взуття зменшилась на 5,3%, зокрема, одяг ­подешевшав на 5,8%, взуття – на 4,5%.
Зниження цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,1% відбулось, перш за все, за рахунок подешевшання скрапленого газу на 2,3%.
У сфері охорони здоров’я ціни (тарифи) зросли на 0,7% внаслідок подорожчання фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання (на 0,8%).
Ціни у транспортній сфері знизились на 0,9% за рахунок зменшення вартості палива та мастил на 2,2%.