Сторінка 1 з 1

Вересень. суттєве подорожчання продуктів харчування

Додано: 22 жовтня 2010, 14:19
ГУС у Херсонській області
18.10.2010

Вересень. суттєве подорожчання продуктів харчування

Індекс споживчих цін (індекс інфляції) по області у вересні становив 103,5%, по Україні – 102,9%.
Основним чинником, який мав вплив на формування індексу інфляції по області є продукти харчування. Ціни на них за перший місяць осені зросли на 5,7%, це самий високий показник у 2010р. Найбільше (в 1,7 раза) подорожчали яйця. Ціни на овочі в цілому зросли на 22,6%, а саме на капусту – на 41,1%, картоплю – на 30,2%, цибулю ріпчасту – на 27,6%, буряк – на 15,6% та моркву – на 14,9%. На 19,9–10,2% стали дорожчими сало, тваринні жири, крупи гречані, кисломолочна продукція, крупи перлові та ячні. Також подорожчали на 8,5–0,2% сіль, прянощі та кулінарні трави (серед яких часник – в 1,6 раза), сири, молоко, сметана та вершки, масло вершкове, борошно пшеничне, олія, рис, м’ясо птиці, мед, макаронні вироби, свинина, риба та продукти з риби. Разом з цим, на 2,5% та 0,8% знизились в ціні яблука та цукор відповідно.