Сторінка 1 з 1

Якість харчування мешканців Херсонщини (за даними вибіркового обстеження домогосподарств)

Додано: 22 грудня 2016, 11:26
ГУС у Херсонській області
20.12.2016

Якість харчування мешканців Херсонщини
(за даними вибіркового обстеження домогосподарств)

З метою отримання інформації щодо рівня життя населення Херсонської області Головним управлінням статистики у 2015 році проведене опитування домогосподарств щодо умов їхнього життя. За даними цього обстеження були здійснені розрахунки показників енергетичної цінності і вмісту поживних речовин у середньодобовому раціоні однієї особи по продуктах харчування, спожитих у домогосподарстві.
За підсумками опитування, розповсюдженими на всі домогосподарства області, калорійність добового раціону харчування однієї особи становила 3173 ккал, вміст білків у спожитих продуктах харчування – 85г, жирів – 140 г, вуглеводів – 392 г. Калорійність добового раціону одного сільського жителя (3190 ккал) була на 0,9% вища, ніж міського (3163 ккал), вміст вуглеводів у спожитих продуктах харчування сільським жителем (405 г) перевищував на 5,2% цей же показник по міським мешканцям (385 г). Одночасно вміст білків та жирів у спожитих продуктах харчування міським мешканцем (87 г та 142г) був вище, ніж у мешканця сільської місцевості (83 г та 136г) на 4,8% та 4,4% відповідно.