Забезпечити у Херсоні...

Новини Херсону. Розділ форуму, де можна дізнатися про останні новини та події, що відбуваються в місті Херсон. У цьому розділі користувачі можуть обговорювати та ділитися своїми думками щодо важливих новин та подій, що відбуваються у місті
Відповісти
Прес-служба КРУ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 667
З нами з: 17 жовтня 2007, 10:28

Забезпечити у Херсоні...

Повідомлення Прес-служба КРУ »

Муніципальний фінконтроль

НА КОРИСТЬ ХЕРСОНЦЯМ

Мета роботи ревізора КРУ – забезпечити у Херсоні ефективне запровадження чітких процедур за витрачанням всіх наявних бюджетних коштів, державного та комунального майна, щодня піклуватися наповненням доходної частини бюджету, запобігати фінансовим недолікам та прорахункам.

Торік на 39-ти підприємствах та установах міста виявлено фінансові порушення на загальну суму близько десяти мільйонів гривень. Низку дієвих заходів застосували державні контролери задля усунення зауважень при використанні грошей казни та їх профілактики в подальшому. Відрадно: додатково надійшло понад 200 тис.грн., відшкодовано і поновлено втрат фінансових та матеріальних ресурсів на суму близько 700 тис.грн., усунуто інших порушень дисципліни – близько 1,5 млн.грн.
Особлива увага - персональній відповідальності за порушення законодавства з фінансових питань. Тому 6десятки винних посадовців притягнуто до адміністративної, дисциплінарної та матеріальної відповідальності, а до правоохоронних органів передано матеріали ревізій.
Упередження фінансових порушень передусім залежить від якості і повноти реалізації матеріалів контрольних заходів, співпраці з керівниками органів місцевого самоврядування. Не обходиться й без співпраці з фінансовими та казначейськими органами (надання оперативних даних про фінансування, взяття зобов’язань), інформуванню через пресу.
Аби повною мірою йшло відшкодування і поновлення фінансових і матеріальних ресурсів, КРУ проведено інвентаризацію вимог, направлених за результатами інспектування до керівників обревізованих об’єктів щодо забезпечення ними відшкодування збитків та усунення виявлених недоліків. До кожного окремого об’єкту контролю застосовані заходи з термінового усунення порушень чинного законодавства.
Відстежуються також питання про дотримання законодавства у сфері державних закупівель, пошук шляхів підвищення ефективності роботи суб’єктів господарювання та бюджетних установ. Результати проведених досліджень повинні мати практичний характер, бути обґрунтованими та покладені в основу підготовки управлінських рішень.
У планах - проведення аудиту фінансової діяльності підприємств і організацій державної форми власності, направленого на покращення економічних показників їх роботи, застосування нових методів при проведенні ревізій виконання місцевих бюджетів, враховуючи їх перехід на казначейське обслуговування, реалізацію наданого Законом права на звернення органів Служби до суду в інтересах держави, та застосування фінансових санкцій. Діє телефон довіри – 22 32 85.
Контрольно-ревізійний відділ у м. Херсоні КРУ в Херсонській області
Відповісти
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “м.Херсон”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 14 гостей