КРУ: конкретні результати

Регіональні новини Херсонщини. Тут можна дізнатися про останні новини та події, що відбуваються в Херсонській області. У цьому розділі користувачі можуть обговорювати та ділитися своїми думками щодо важливих новин та подій, що відбуваються в області
Прес-служба КРУ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 667
З нами з: 17 жовтня 2007, 10:28

КРУ: конкретні результати

Повідомлення Прес-служба КРУ »

Результати роботи контрольно-ревізійного управління в Херсонській області за 2008 рік

Контрольно-ревізійною службою в Херсонській області у 2008 році проведено ревізій 406-ти підприємств, установ та організацій. Майже на кожному підконтрольному об’єкті встановлено порушення фінансової дисципліни.
Контрольними заходами виявлено фінансових порушень на суму більше 2,5 мільярда гривень.
Порушення пов’язані з недоотриманням бюджетами та установами власних надходжень, незаконні, нецільові видатки та недостачі виявлено на суму 49,31 млн грн. (в тому числі по місту Херсону на 39-ти підприємствах та установах виявлено фінансові порушення на загальну суму близько десяти мільйонів гривень).
Інших порушень фінансової дисципліни, пов’язаних з обліком нерухомого майна, встановлено на 2,4 млрд грн., при цьому по місту Херсону таких порушень допущено на 2,3 млрд грн., що становить 96%.
Із загальної суми фінансових порушень – 39% при використанні комунальних ресурсів, з яких 88% - кошти місцевих бюджетів. Втрати місцевих бюджетів внаслідок неоформлення або невиконання договорів оренди, неефективного використання землі та з інших причин встановлено на суму більше 5 млн грн. Через непрозорі земельні відносини бюджетом міста Херсона недоотримано близько 1 млн 400 тис.грн. надходжень.
На 54-х об’єктах контролю виявлено втрат фінансових і матеріальних ресурсів, допущених через неефективні управлінські дії керівниками бюджетних установ, державних і комунальних підприємств, у сумі 96,6 млн грн., з них при використанні комунальних ресурсів 47,9 млн грн.
В межах прав і наданих повноважень службою в області вжито відповідних заходів. Зокрема, застосовано фінансові санкції до порушників фінансово-бюджетної дисципліни у 404 випадках, в тому числі призупинено бюджетні асигнування 76-ти розпорядникам бюджетних коштів, зупинено операції з бюджетними коштами у 172-х випадках, зменшено бюджетні призначення 201-му розпоряднику коштів на суму більше 10 млн грн.
До дисциплінарної відповідальності притягнуто 261 посадову особу, до матеріальної – 96.
9 винних посадовців позбулися займаних посад.
За матеріалами ревізій правоохоронними органами порушено 39 кримінальних справ.
За порушення фінансової дисципліни контрольно-ревізійною службою в області притягнуто до адміністративної відповідальності 739 посадовців за ст. 164-2; передано до суду та притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення законодавства про бюджетну систему 63 осіб; за нехтування вимогами тендерного законодавства - 10 осіб. Загальна ж сума накладених адміністративних штрафів склала 185,23 тис. гривень, сплачено 168,79 тис.грн.
З метою максимального забезпечення відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів, Контрольно-ревізійним управлінням в Херсонській області пред’явлено до суду 27 цивільних позовів щодо відшкодування винними особами втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму 4 млн грн. та ініційовано 137 позовів перед органами прокуратури, об’єктами контролю.
Такі заходи забезпечили відшкодування збитків (повернення державі коштів згідно бюджетних призначень та майна) в сумі майже 2,5 мільярда грн., або на 99% від встановленої суми порушень.
За результатами інспектування КРУ направлено 609 інформацій керівникам місцевих органів влади та самоврядування, підприємств, установ та організацій, за наслідками яких прийнято 733 управлінських рішення по зміцненню фінансової дисципліни.
Прес-служба КРУ в Херсонській області
Прес-служба КРУ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 667
З нами з: 17 жовтня 2007, 10:28

Повідомлення Прес-служба КРУ »

За підсумками роботи в першому кварталі 2009 року КРУ в Херсонській області посіло друге місце серед регіональних управлінь по Україні.
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Херсонська область”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей