Село чекає лікаря!

Регіональні новини Херсонщини. Тут можна дізнатися про останні новини та події, що відбуваються в Херсонській області. У цьому розділі користувачі можуть обговорювати та ділитися своїми думками щодо важливих новин та подій, що відбуваються в області
Прес-служба КРУ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 667
З нами з: 17 жовтня 2007, 10:28

Село чекає лікаря!

Повідомлення Прес-служба КРУ »

Медицина
ХТО ПОЧУЄ КЛЯТВУ ГІППОКРАТА?
З року в рік налічує кількість працюючих у галузі охорони здоров’я Херсонщини залишається стабільною 24,4тис. осіб.. Проте така забезпеченість медичними кадрами не дозволяє лікувальним закладам вчасно та комплексно надавати медичні послуги населенню, гарантовані державою.
Якщо в цілому по державі на 10 тисяч населення припадає 26 сільських лікарів, то на Херсонщині їх лише 17. Область поступається й кількістю сімейних лікарів, яких менше, чим в середньому по країні, на 6 відсотків.
Тому чимало жителів таврійського краю вимушені їхати за медичною допомогою до обласного центру. Мінімальне фінансування сфери медицини призводить до того, що з усіх пацієнтів обласних лікарень стаціонарно проліковано 9 відсотків хворих лише з одного Білозерського району (торік у ньому медперсонал скорочено на 2,5 відсотка), тобто майже десяту частину тих, хто звернувся до лікарів Херсона.
Заважає злагодженій та ефективній роботі лікарів неукомплектованість штатними працівниками. Зокрема, у центральних райлікарнях не заповнено вакансій на 10,9 відсотка, серед дільничних лікарень – на 15,5 відсотка, по сільським амбулаторіям залишається вільною майже кожна третя лікарська посада.
Білозерський, Нижньосірогозький та Цюрупинський райони мають вдвічі меншу чисельність лікарів на 10 тис. населення порівняно з сільською місцевістю в цілому. А жителі села Посад-Покровське Білозерського району та сіл Нижньоторгаївське, Новоолександрівське, Степнянське, Нижньосірогозького району взагалі роками не відвідують лікарів з причини їх відсутності у населених пунктах.
Аудитори констатують, що передусім через обмеження фінансування, кількість вакантних посад лікарів та медперсоналу зросла в 1,2 рази протягом 2006-2008 років. Якби заклади охорони здоров’я мали повний штат працівників, тоді б лікарі додатково здійснили 90.000 прийомів пацієнтів.
Не секрет: медики одержують зарплату на чверть меншу, ніж у промисловості. Аби забезпечити житлом 870 медпрацівників, торік прийняте розпорядження голови обласної державної адміністрації. Так, на придбання для медпрацівників квартир та будинків, з обласної казни виділено тільки 140 тис. грн. З цієї мізерної суми не витрачено 34 тис. грн. через відсутність об’єктів купівлі житла на окремих територіях…
До речі, опитування показало:70 відсотків медиків зі стажем понад 10 років не задоволені рівнем оплати праці поряд із великим навантаженням, а половина респондентів готова відкрити власну медичну практику.
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Херсонська область”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість