До кого «липнуть» гроші?

Регіональні новини Херсонщини. Тут можна дізнатися про останні новини та події, що відбуваються в Херсонській області. У цьому розділі користувачі можуть обговорювати та ділитися своїми думками щодо важливих новин та подій, що відбуваються в області
Відповісти
Прес-служба КРУ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 667
З нами з: 17 жовтня 2007, 10:28

До кого «липнуть» гроші?

Повідомлення Прес-служба КРУ »

КРУ інформує
Аграрна Херсонщина:
до кого «липнуть» бюджетні кошти?

Головне управління агропромислового розвитку Херсонської обласної державної адміністрації та районні управління агропромислового розвитку з року в рік славляться фінансовими порушеннями.
Ревізори КРУ, вивчаючи бухгалтерську документацію, офіційно довели приголомшливі факти порушень вимог чинного законодавства при використанні бюджетних коштів, передбачених на підтримку сільгосптоваровиробників області, на суму понад 4,7 мільйона гривень.
Горе-керівники скоріш за все, порушення у сотні тисяч сприймали як одну копійку. Доказом цьому є те, що «калібр прорахунків» повторюється безліч разів.
Зокрема, результати завершеної ревізії Головного управління агропромислового розвитку за 2008 та І півріччя 2009 року показали великі обсяги порушень, складених з незаконних, нецільових витрат та нестач майже на 1,5 мільйона гривень.
Так, управління «плідно» працювало при визначенні обсягів фінансової підтримки з державного бюджету, яка надходила на створення садів та виноградників. «Ужинок» зібраних порушень - на загальну суму 1 млн. 117,7 тис.грн.
Приміром, торік з легкої руки посадовців аграрного сектору Херсонщини, товариство «Н» отримало зайву компенсацію з державного бюджету за начебто створені багаторічні насадження винограднику. Так само, без повного підтвердження придбаних саджанців яблуні, закупленої у США, товариство «А» незаконно отримало з державної казни 118 тис.грн. (за відсутністю сертифікатів походження саджанців та схеми посадки). Ще два господарства неправомірно збагатилися коштами загалом на суму понад 71 тис.грн.), знову ж таки, всупереч порядку отримання фінансової допомоги, бо дані підприємства придбали саджанці персику, яблунь та абрикосу поза вимогами Державного реєстру, яким чітко визначено сорти саджанців, за які надається адресна державна допомога.
Так само здійснювалась робота управління і за іншими напрямами.
До інших прикладів. У 2008 році товариство «Т» безпідставно поглинуло державних фінансів в сумі 147 тис.грн. А товариство «М» зуміло отримати державних коштів на суму – 583 тис.грн. за придбані саджанці винограду у виробника садивного матеріалу, який не значиться у Держреєстрі виробників. Також цьому підприємству необґрунтовано компенсовано затрати на будівництво зрошувальної системи на третину мільйона гривень!
Повняться численними фактами порушень матеріали інспектування КРУ. Наприклад, деякі сільгосптоваровиробники намагалися компенсувати вартість техніки вітчизняного виробництва на десятки тисяч гривень без реєстрації цієї техніки інспекцією Держтехнагляду.
Обласна комісія з питань надання фінансової підтримки за бюджетною програмою «Селекція в рослинництві», що діє при Головному управлінні, щороку визначає перелік дотаційних підприємств. При цьому не брали до відома всі вимоги Постанови Уряду, якою визначено перелік документів, що обов’язково подається на розгляд комісії. Як наслідок, 51 сільгосппідприємству з порушенням вимог законодавства компенсовано витрати на придбання сортового насіння, за відсутністю документального їх підтвердження, на суму 1 млн. 121 тис.грн.
Зустрічні звірки, проведені в ряді господарств переконують: діями керівництва окремих районних управлінь агропромислового розвитку завдано чималої шкоди бюджету.
Так, три фермерські господарства Бериславського району не відображали по бухгалтерії операції по оприбуткуванню озимої пшениці, не мали документів про придбання та сівбу зернових під урожай 2008 року. Зате їх підтримка рішенням місцевих посадовців обійшлася державі на суму більш ніж 30 тис.грн. До того ж понад 400 тис.грн. коштів незаконно отримано з бюджету підприємствами, які мали заборгованість по сплаті податку з доходу фізичних осіб перед місцевим бюджетом.
У Чаплинському районі дотацію призначено двом підприємствам, де більше як півроку існувала прострочена заборгованість несплаченого податку з доходів фізичних осіб. Натомість у 2007-2008 роках суб’єкти господарювання необґрунтовано профінансовано більш ніж на мільйон гривень всупереч чинному порядку використання коштів, передбачених у держбюджеті на підтримку виробництва рослинницької продукції на зрошенні. У 2009 році місцеві чиновники, котрі переймаються життям аграріїв Горностаївського району, незаконно погодили перерахування бюджетної суми розміром майже 190 тис.грн до ЗАТ «Ф» без його права на відшкодування витрат за електроенергію, спожиту зовсім іншим підприємством.
Управління агропромислового розвитку Каховської районної держадміністрації так само незаконно спрямувало бюджетні кошти в сумі понад 477 тис.грн. на погашення заборгованості ліквідованого сільгосппідприємства. Аналогічна ситуація в інших районах області.

Матеріали ревізії знаходяться на розгляді правоохоронних органів.
Відповісти
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Херсонська область”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Ahrefs [SEO бот] і 12 гостей