Щоденно!

Регіональні новини Херсонщини. Тут можна дізнатися про останні новини та події, що відбуваються в Херсонській області. У цьому розділі користувачі можуть обговорювати та ділитися своїми думками щодо важливих новин та подій, що відбуваються в області
Відповісти
Прес-служба КРУ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 667
З нами з: 17 жовтня 2007, 10:28

Щоденно!

Повідомлення Прес-служба КРУ »

Результати
БЮДЖЕТОМ ПЕРЕЙМАТИСЯ ЩОДНЯ
Яким чином Державна контрольно-ревізійна служба відстоює інтереси громади району щодо контролю за законним та ефективним використанням державних коштів, державного та комунального майна?
З початку року, при проведенні контрольних заходів, на кожному підконтрольному об’єкті - порушення фінансової дисципліни, котрі сталися через недотримання вимог чинного законодавства в бюджетній сфері.
Загалом виявлено фінансових порушень (недоотримання бюджетом та установами власних надходжень, незаконні, нецільові видатки, недостачі, порушення з обліку майна) на суму – 560,76 тис.грн. Заподіяно втрат ресурсів, допущених через неефективні управлінські дії, на суму 111,29 тис. грн.
Так, бюджет Горностаївської селищної ради недотримуює значні фінансові ресурси від надходжень по податку з доходів фізичних осіб унаслідок недотримання вимог Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб» Тому й районна центральна лікарня не перерахувала, а бюджет селищної ради недоотримав податку з доходів фізичних осіб і сумі 114,78 тис. грн. Адже відповідно до п.3 ст. 65 Бюджетного кодексу України до селищної скарбниці зараховується 25 відсотків від усьго податку. З даного питання робота по надходженню даного виду платежу до скарбниці селищної ради майже не ведеться.
При ревізії фінансово-господарської діяльності райуправління агропромисловго розвитку встановлено факт перерахування коштів державного бюджету в сумі майже 190 тис.грн підприємству на відшкодування витрат за електроенергію на полив та за компенсацію відсоткової ставки по кредитам. Натомість такі кошти призначалися зовсім іншому підприємству.
Забезпечення цільового використання бюджетних грошей, державного та комунального майна, наповнення доходної частини бюджету можливе в разі дотримання законності, об’єктивності всіма керівниками, яким громада довірила господарювати. Тоді й не буде фактів недотримання коштів бюджетами і фізичними особами, порушень з питань правильного нарахування та виплати зарплати та інших доплат, нецільового витрачання коштів, безпідставного списання матеріальних цінностей, завищення бюджетних асигнувань при відсутності потреби в них тощо.
До речі, зміни до законодавства України можна знайти в будь-якому варіанті: журнали, газети, законодавчі диски. Проте бухгалтери все одно порушують фінансову дисципліну. Чому?

Андрій Мундя, начальник контрольно-ревізійного відділу, прес-служба КРУ в Херсонській обла
Відповісти
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Херсонська область”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 9 гостей