І знову про фінансово-господарські операції з бюджетними коштами

Регіональні новини Херсонщини. Тут можна дізнатися про останні новини та події, що відбуваються в Херсонській області. У цьому розділі користувачі можуть обговорювати та ділитися своїми думками щодо важливих новин та подій, що відбуваються в області
Відповісти
Прес-служба КРУ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 667
З нами з: 17 жовтня 2007, 10:28

І знову про фінансово-господарські операції з бюджетними коштами

Повідомлення Прес-служба КРУ »

Результати
Фінконтроль Великоолександрівського району
за 9 місяців 2009 року

Неналежний внутрішній контроль з боку розпорядників коштів, передусім за економним використанням державних ресурсів, вкотре призвів до нецільових фінансових, незаконних господарських операцій з бюджетними коштами.
В ході ревізій фінансові порушення виявлені на всіх обревізованих об’єктах на суму 2 млн 667,22 тис.грн. Водночас сума втрат фінансових і матеріальних, допущених внаслідок неефективних управлінських заскалила за суму 2 млн 618 тис.грн.
Факти недотримання вимог законодавчих і нормативних актів з питань оплати праці виявлені в Новодмитрівській сільраді (голова Зінченко О.В.), Білокриницький КХП (Камбур М.П.), Білокриницькій (голова Пройдисвіт В.П.) та Калінінській селищних радах (голова Явтушенко В.Г.), Трифонівській сільраді (голова Петров Л.Ф.), що загалом призвело до недоотримання працівниками доходів, незаконних витрат фонду оплати праці на суму 45,88 тис.грн., зайвих нарахувань на зарплату та перерахувань державним цільовим фондам.
Поза вимогами Бюджетного кодексу України Новодмитрівською сільською та Білокриницькою селищною радами здійснювались видатки на утримання пункту охорони громадського порядку на загальну суму 17,83 тис.грн. Крім того, Трифонівською сільрадою капітальні витрати на суму 4,23 тис.грн. проведено за рахунок асигнувань, передбачених на поточні видатки. П’ять підконтрольних об’єктів надміру списали палива, використовували авто для поїздок, не пов’язаних із службовою діяльністю посадовців.
Не обліковувалися повністю основні засоби Новодмитрівської сільської, Білокриницької селищної рад на суму 1 млн 834,02 тис.грн. У Новодмитрівській, Трифонівській, Білокриницькій Калінінській радах встановлено лишки на суму 27,25 тис.грн.
Вжитими заходами усунуто фінансових порушень на суму 261,07 тис.грн (56,36 відсотків від виявлених), упереджено інших фінансових порушень – 2195,51 тис.грн (99,62 % від виявлених). В той же час низький рівень усунення та відшкодування встановлених порушень у Білокриницькому КХП (8,7 відсотка від виявлених).
За розтрати всупереч законодавству двом радам призупинено операції з бюджетними коштами та зменшено бюджетні асигнування на суму 17,83 тис.грн. За допущене нецільове використання бюджетних коштів Трифонівській сільраді зупинено операцій з бюджетними коштами та зменшено асигнування. За ведення бухгалтерського обліку з ігноруванням установленого порядку 11 посадових осіб покарано штрафами. Матеріали передано правоохоронним органам.
Ольга Шишова, в.о. начальника контрольно-ревізійного відділу в Великоолександрівському районі, прес-служба КРУ в Херсонській області
Відповісти
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Херсонська область”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей