Новини з інших областей

Обговорення тем, що пов'язані з транспортним сполученням на Херсонщині. Нові маршрути транспорту, зміни в графіку руху автобусів та маршруток, тощо. Користувачі форуму можуть ділитися своїм досвідом використання громадського транспорту та обговорювати проблеми із транспортним сполученням
Відповісти
Прес-служба ДФІ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 778
З нами з: 03 січня 2012, 11:32

Новини з інших областей

Повідомлення Прес-служба ДФІ »

Фінінспектори Львівщини виявили порушень на 3,7 млн грн у підрозділах Державної спеціальної служби транспорту

Фінансові порушення на загальну суму 3,7 млн грн виявили фахівці Держфінінспекції у Львівській області під час ревізій фінансово-господарської діяльності в підрозділах Державної спеціальної служби транспорту.

Зокрема, посадовці Першого об’єднаного загону сплатили майже 225 тис. грн за електроенергію, яку спожили інші юридичні особи. Окрім того, без достатнього обґрунтування та відповідних розрахунків загін отримав із держбюджету понад 1 млн грн на придбання продуктів харчування, а також 986 тис. грн для виплати грошового забезпечення і зарплати.

Окрім того, 11 окремий колійний загін Першого об’єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту зайво отримав із бюджету 811 тис. грн без законних на те підстав. У грудні 2014 року ці кошти виплатили як премії особовому складу військової частини в розмірі від 200 до 950 відсотків від посадового окладу, попри те, що максимальний розмір премії, закладений у розрахунки на преміювання, не перевищував 125 відсотків. Також у бухгалтерському обліку загону не відображено дебіторської заборгованості на понад 500 тис. грн.

Посадові особи 72 окремого загону механізації Першого об’єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту зайво виплатили військовослужбовцям премії та добові.

Про результати ревізій поінформовано військову прокуратуру Львівського гарнізону Західного регіону України та Управління захисту економіки у Львівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.
Прес-служба Держфінінспекції у Львівській області
Прес-служба ДФІ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 778
З нами з: 03 січня 2012, 11:32

Взаємодія з правоохоронними органами

Повідомлення Прес-служба ДФІ »

Фінінспектори Дніпропетровщини забезпечили відшкодування втрат на 1,2 млн грн під час ревізій у підрозділах Державної спеціальної служби транспорту

Фахівці Держфінінспекції в Дніпропетровській області під час планових ревізій фінансово-господарської діяльності підрозділів Державної спеціальної служби транспорту виявили випадки нецільового використання коштів резервного фонду державного бюджету на загальну суму майже 1,2 млн грн. Перевірялась діяльність підрозділів за період з 01.10.2013 по 30.11.2015.

Так, 2014 року 19 окремий мостовий загін коштом резервного фонду державного бюджету придбав пальне для автотранспорту, а також продукти харчування для військовослужбовців, які не брали участі в антитерористичній операції. Однак відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 20.08.2014 № 768-р згадані кошти резервного фонду виділені на потреби підрозділів, які беруть участь у проведенні АТО. Таким чином, не за цільовим призначенням використано понад 550 тис. грн.

Аналогічно 194 понтонно-мостовий загін у вересні – грудні 2014 року не за призначенням використав 376 тис. грн, придбавши матеріальні цінності (жарову електричну шафу, холодильні шафи), продукти харчування для особового складу – призовників.

Так само 1936 окремий загін механізації 26 об’єднаного загону безпідставно витратив 150 тис. грн бюджетних коштів на харчування військовослужбовців, які також не брали участі в антитерористичній операції, а 26 об’єднаний загін – 109 тис. грн на харчування, медичне обстеження та лікування військовослужбовців, не задіяних в АТО.

Наразі, завдяки заходам, що їх вжили фінінспектори, згадані порушення усунуто в повному обсязі.

Про результати ревізій поінформовано Військову прокуратуру Дніпропетровського та Криворізького гарнізонів Південного регіону України.
Прес-служба Держфінінспекції в Дніпропетровській області
ПСУ ПО ДАСУ в області
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 843
З нами з: 03 листопада 2016, 14:34

Що за межами Херсонщини?

Повідомлення ПСУ ПО ДАСУ в області »

На Сумщині попередили порушень у сфері держзакупівель на суму понад 36 млн грн

Прес-служба відомства


Фахівці Держфінінспекції в Сумській області не допустили порушення законодавства у сфері державних закупівель на суму 36,1 млн грн.

Так, під час перевірки закупівлі Комунальним підприємством Сумської міської ради «Електроавтотранс» дев’яти тролейбусів було встановлено, що, порушуючи п. 3 частини першої статті 29 Закону України «Про здійснення державних закупівель», згадане підприємство не відхилило пропозиції учасників конкурсних торгів, що не відповідали вимогам документації конкурсних торгів, та не відмінило торгів відповідно до частини першої статті 30 цього Закону.

Крім того, підприємство не дотрималось принципу максимальної економії та ефективності, а саме: відхилило пропозицію з найнижчою ціною та акцептувало пропозицію на 4,7 млн грн більшу.

У результаті дій працівників Держфінінспекції було відмінено конкурсні торги на суму 36,1 млн грн (оголошення про відміну торгів від 26.04.2016 № 108 385).
Більше новин: https://dkrs.gov.ua
ПСУ ПО ДАСУ в області
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 843
З нами з: 03 листопада 2016, 14:34

Новини з інших областей

Повідомлення ПСУ ПО ДАСУ в області »

На Львівщині Стрийський вагоноремонтний завод не стягнув з боржників понад 4 млн грн за оренду вагонів та перевезення вантажів
Прес-служба Західного офісу Держаудитслужби

Фахівці Західного офісу Держаудитслужби виявили фінансові порушення на суму 8,9 млн грн під час ревізії на державному підприємстві «Стрийський вагоноремонтний завод». Перевірялася його фінансово-господарська діяльність за період з 01.01.2013 по 31.05.2016.

Так, всупереч умов укладених договорів підприємство надавало деяким замовникам в оренду вагони і перевозило вантажі без попередньої оплати. Через це виникла дебіторська заборгованість на суму понад 4,1 млн грн, яку підприємство безпідставно списало.

Окрім того, через ненарахування в межах терміну позовної давності штрафних санкцій контрагентам, які порушили умови укладених договорів, вагоноремонтний завод не отримав майже 2,3 млн грн належних доходів.

Ще 1,5 млн грн не отримано, бо під час розрахунків з окремими орендарями вагонів на підприємстві не застосували відповідного індексу інфляції.

Без законних на те підстав вагоноремонтний завод передав у комунальну власність житловий будинок у м. Стрию, який згодом приватизував директор заводу. Через це підприємству завдано шкоди на суму понад 432 тис. грн.

Матеріали ревізії передано до Головного управління Національної поліції у Львівській області.
ПСУ ПО ДАСУ в області
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 843
З нами з: 03 листопада 2016, 14:34

Миколаївська область

Повідомлення ПСУ ПО ДАСУ в області »

У Дочірньому підприємстві «Миколаївський облавтодор» ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» виявлено порушень на майже 9 млн грн

Фахівці управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області під час ревізії Дочірнього підприємства «Миколаївський облавтодор» виявили порушення, що призвели до втрат, на загальну суму 8,8 млн гривень.

Зокрема, аудитори перевіряли вартість робіт з експлуатаційного утримання доріг області та встановили, що за ямковий ремонт незаконно сплачено 2,8 млн грн.

Так, у листопаді 2015 за ямковий ремонт автодороги державного значення Р-06 Ульянівка – Миколаїв проведено оплату субпідрядних робіт ТОВ «БК «Дорлідер», тоді як поточний ремонт тих самих ділянок доріг проведено ПП «Дорлідер» у 2014 році на замовлення Служби автомобільних доріг в Миколаївській області. При цьому, за умовами договору ПП «Дорлідер» (нині - ПП «Південьдортех») у гарантований термін упродовж двох років, тобто до кінця 2016 року, мав забезпечувати безперервну та безпечну експлуатацію асфальтобетонного покриття і усунення дефектів за власний рахунок.

Через завищення витрат з транспортування щебенево-піщаної суміші до місця виконання робіт та кількості відпрацьованого часу машин і механізмів, Підприємство зайво витратило 685 тис. грн на оплату послуг з експлуатаційного утримання ділянки автодороги Н-11 Дніпропетровськ-Миколаїв.

Також Підприємство перерахувало 1,1 млн грн без фактичного отримання будівельних матеріалів і транспортних послуг фірмам, які мають ознаки фіктивності.

Матеріали ревізії передано до Управління Служби безпеки України в Миколаївській області.

Прес-служба управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області
Більше новин: odoblkru.gov.ua/
Востаннє редагувалось 23 березня 2017, 11:04 користувачем ПСУ ПО ДАСУ в області, всього редагувалось 1 раз.
ПСУ ПО ДАСУ в області
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 843
З нами з: 03 листопада 2016, 14:34

Кошти на дороги.

Повідомлення ПСУ ПО ДАСУ в області »

Держаудитслужба виявила на ПАТ "ДАК "Автомобільні дороги України" недоліки в роботі та багатомільйонні втрати

Прес-служба Державної аудиторської служби України

Держаудитслужба та її міжрегіональні територіальні підрозділи провели ревізії фінансово-господарської діяльності ПАТ "ДАК "Автомобільні дороги України" та його дочірніх підприємств. Ревізіями було охоплено період діяльності зазначених об’єктів контролю за період з 01.07.2012 по 31.08.2016.

За результатами ревізій виявлено суттєві недоліки у роботі дочірніх підприємств, що свідчить про незадовільний контроль їхньої діяльності з боку ПАТ "ДАК "Автомобільні дороги України".

Як наслідок, сума виявлених порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, становить понад 85 млн грн. Зокрема, значним є завищення вартості виготовлення асфальтобетонних сумішей, які були використані у межах виконання контрактів, оплачених бюджетними коштами. Найбільше таких порушень виявлено на ДП "Полтавський облавтодор" (на суму 9,5 млн грн), ДП "Миколаївський облавтодор" (8,8 млн грн), ДП "Чернігівський облавтодор" (8,2 млн грн), ДП "Львівський облавтодор" (8,1 млн грн).

Через прийняття керівниками більшості дочірніх підприємств неефективних управлінських рішень сума втрачених цими підприємствами доходів та здійснення непродуктивних витрат становить, щонайменше, 270 млн грн. Найбільші непродуктивні витрати та втрати доходів зафіксовано у ДП "Полтавський облавтодор", ДП "Житомирський облавтодор", ДП "Львівський облавтодор", ДП "Кіровоградський облавтодор".

Відсутність реальних кроків Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) щодо чіткого законодавчого врегулювання питань, пов'язаних із діяльністю ПАТ "ДАК "Автомобільні дороги України", зокрема щодо визначення статусу майна, переданого до його статуту, формального контролю цього акціонерного товариства за діяльністю дочірніх підприємств, призводить до постійних зловживань під час використання майна підприємств.

Крім того, наявність вкрай зношеної ремонтно-будівельної техніки не дає змоги переважній частині дочірніх підприємств конкурувати з іншими учасниками конкурсних торгів на виконання ремонтно-будівельних робіт, що призводить до невпинного скорочення обсягів виконаних робіт.

За результатами контрольних заходів поінформовано Кабінет Міністрів України, Мінінфраструктури та Укравтодор, надано низку пропозицій, зокрема й щодо усунення виявлених порушень і притягнення винних осіб до відповідальності.
Быльше аудиторських новин: https://dkrs.gov.ua/kru/uk/index
ПСУ ПО ДАСУ в області
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 843
З нами з: 03 листопада 2016, 14:34

Державні закупівлі.

Повідомлення ПСУ ПО ДАСУ в області »

Аудитори Херсонщини попередили у Великокопанівській сільській раді зайве витрачання 2,5 млн грн на закупівлю автогрейдера

Прес-служба Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області
Фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області задля оперативного попередження порушень у сфері публічних закупівель дослідили закупівлю автогрейдера, очікуваною вартістю 2,5 млн грн, який хотіла придбати Великокопанівська сільська рада.

У торгах взяли участь 2 учасники, однак пропозиція переможця торгів не відповідала вимогам тендерної документації і мала би бути відхиленою. Зокрема, ця пропозиція не відповідала технічним вимогам до автогрейдера, викладеним у тендерній документації. Окрім того, переможець торгів не надав копії сертифікату відповідності на товар, аби офіційно підтвердити наявні технічні та якісні характеристики автогрейдера, що є порушенням законодавства у сфері публічних закупівель.

Тендерний комітет Великокопанівської сільської ради визнав виявлені державними аудиторами порушення і вирішив відмінити згадану процедуру закупівлі та провести нову.

Загалом від початку 2017 року фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області за результатами аналізу публічних закупівель (без виходу на об’єкт контролю шляхом запиту документів) попередили порушення у сфері закупівель на загальну суму майже 30 млн грн.
Відповісти
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Транспорт”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей