Про аудит місцевих бюджетів

Обговорення фінансової сфери Херсонської області. Останні фінансові новини, зміни в законодавстві, які стосуються фінансової діяльності, аналіз ринку, фінансові рекомендації та поради. Користувачі форуму можуть ділитися своїм досвідом управління фінансами, обговорювати інвестиційні можливості та фінансові стратегії
Відповісти
Прес-служба ДФІ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 778
З нами з: 03 січня 2012, 11:32

Про аудит місцевих бюджетів

Повідомлення Прес-служба ДФІ »

Аудитори Херсонщини виявили додаткові резерви наповнення місцевих бюджетів Нижньосірогозького району на загальну суму 1,7 млн грн

Фахівці Держфінінспекції в Херсонській області під час проведення державного фінансового аудиту виконання зведеного бюджету Нижньосірогозького району за 2008-2012 роки дослідили питання щодо виконання доходної частини бюджету, надання соціальних гарантій та послуг.

Органи місцевої влади та самоврядування не повною мірою залучили всі наявні ресурси для наповнення районної казни. Аудитори вважають: втрати додаткових доходів місцевих бюджетів сталися передусім від недостатньо ефективного використання земельних ресурсів – 1,5 млн грн, а також від незалучення коштів забудовників об'єктів і операцій з комунальним майном - 0,2 млн грн. Деякі бюджетні програми дублювали заходи інших програм, а окремі з них не відповідали цілям і завданням.

З метою раціонального використання коштів, наповнення доходної частини бюджету, оперативного усунення існуючих проблем видаткової частини бюджету та зміцнення фінансової дисципліни, аудиторська група розробила обґрунтовані пропозиції. На їх основі будуть прийняті відповідні управлінські рішення.
Прес-служба ДФІ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 778
З нами з: 03 січня 2012, 11:32

Пропозиції аудиторів

Повідомлення Прес-служба ДФІ »

Органи місцевої влади і самоврядування Херсонщини отримують від аудиторів Держфінінспекції конкретні пропозиції

Так, завдяки пропозиціям аудиторів, для подальшого впровадження на практиці, органи місцевого самоврядування розробляють Положення про оренду майна спільної власності, затверджують нові редакції Методик розрахунку плати за оренду майна територіальних громад та Положень про оренду майна спільної власності. До речі, по обґрунтованих висновках фінансових аудитів самоврядні структури проводять індексацію по орендній платі за надане в оренду комунальне майно.

Звісно, на розгляд депутатських сесій згодом подаються проекти відповідних рішень, вносяться зміни до орендних відносин у сфері земельних ресурсів з урахуванням інтересів громади. Триває моніторинг виконання договорів на оренду земель в частині своєчасного перегляду розміру орендної плати.

Крім того, за поданими аудиторами пропозиціями інвентаризуються місцеві програми за галузевою спрямованістю, проводяться робочі наради з розробниками таких програм з метою їх оптимізації.

Серед інших прикладів двосторонньої взаємодії аудиторів з сільськими головами Нижньосірогозького району - створення цільових фондів громад по залученню коштів для розвитку інженерно-транспортної інфраструктури населених пунктів.

Співпраця з громадами Херсонщини вдосконалюється, а низка пропозицій, підготовлених державними аудиторами, знаходить реагування на місцях. Аудитори також підказали укласти Санітарні паспорти кабінетів комп’ютерної техніки та провести її перерозподіл відносно завантаженості освітніх закладів. За наслідками аудиторських досліджень сільським і селищним радам запропоновано визначити дійсну потребу у видатках на утримання дошкільних закладів. У Великоолександівському районі зростає охоплення дітей дошкільною освітою в межах Брускинської, Чкалівської, Трифонівської сільрад.

У Верхньорогачицькому районі до Переліків об’єктів комунальної власності вже включено 97 об’єктів, що належать Бережанській, Первомаївській, Ушкальській і Зеленівській сільським радам.
Прес-служба ДФІ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 778
З нами з: 03 січня 2012, 11:32

Повідомлення Прес-служба ДФІ »

У Новотроїцькому районі фінінспектори виявили порушень на суму близько 3 млн грн

Під час ревізії місцевих бюджетів на території Новотроїцького району, за період з 01.10.2009 по 31.05.2015 встановлено порушень чинного законодавства на суму біля 2,85 млн грн.
Всупереч вимогам Цивільного та Земельного кодексів України та договорів купівлі – продажу земельних ділянок, від 7 покупців, державним і селищним бюджетами недоотримано загалом 125,17 тис. грн.
Фінінспекторами встановлено недоотримання доходів районним бюджетом, а саме плати від оренди внутрішньогосподарських меліоративних мереж в сумі 29,41 тис. грн та оренди комунального майна в сумі 17,41 тис. грн.
Упродовж п’яти років районною радою за рахунок коштів загального фонду місцевого бюджету покрито витрати сторонніх осіб по розрахунках за використану електроенергію на загальну суму 18,95 тис. грн.
Крім того, Новотроїцька селищна рада по 5 об’єктам будівництва недоотримала 26,1 тис. грн від пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту. За рахунок бюджетних коштів компенсовано витрати сторонніх юридичних осіб з опалення частини будівлі на суму 34,17 тис. грн.
У Новотроїцькій районній лікарні встановлено порушень, що призвели до втрат, на загальну суму 1,07 млн грн. Зокрема, при наданні платних медичних оглядів витрати на комунальні послуги, медикаменти та заробітну плату лікарів, медсестер та лаборантів, задіяних у проведенні медоглядів, покриті Лікарнею за рахунок коштів загального фонду, замість спеціального, в сумі 650,22 тис. грн.
Крім того, витрати на виробництво плазми з донорської крові, замість спецфонду, фактично покриті коштами загального фонду районного бюджету на загальну суму 177,26 тис. грн. Також встановлено випадки зайвого нарахування і виплати зарплати лікарям – консультантам на загальну суму 25,17 тис. грн, факти безоплатного лікування іноземних громадян, безпідставного компенсування видатків приватній аптеці на загальну суму 34,55 тис. грн, покриття витрат за спожиті комунальні послуги орендарів на загальну суму 38,34 тис. грн.
Не перебувала в обліку заборгованість по батьківській платі за харчування дітей у дитячих ясла-садках «Дзвіночок» та «Дюймовочка» на загальну суму 24,08 тис. грн.
На утримання Відділу культури водночас з державного і районного бюджетів необґрунтовано, витрачено 371,13 тис. грн від загального фонду районного бюджету, що є порушенням вимог чинного законодавства.
У 10 випадках, відповідно до положень Бюджетного кодексу України, застосовано фінансові санкції за порушення бюджетного законодавства. На 31 посадовця складено адміністративні протоколи.
Правоохоронним органам направлено 7 інформацій та матеріали 4-ох ревізій, а за результатами їх розгляду розпочато два досудових розслідування.
Прес-служба ДФІ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 778
З нами з: 03 січня 2012, 11:32

Новини інших територіальних держфінінспекцій

Повідомлення Прес-служба ДФІ »

Управління з фізичної культури та спорту Одеської міської ради зайво сплатило за ремонтні роботи понад 1 млн грн

Під час ревізії фінансово-господарської діяльності Управління з фізичної культури та спорту Одеської міської ради фахівці Держфінінспекції в Одеській області виявили порушення, що призвели до втрат фінансових ресурсів, на суму майже 1,5 млн грн.

Зокрема, посадові управління зайво сплатили понад 1,1 млн грн двом підрядним організаціям, які завищили вартість робіт з капітального ремонту приміщень спортивних шкіл.

Окрім того, бухгалтерська служба управління не дотримувалась законодавства під час нарахування зарплати та єдиного соціального внеску, що призвело до зайвого витрачання 274 тис. грн.

Також в управлінні виплатили грошову допомогу на загальну суму 47 тис. грн неіснуючим особам.

За недотримання законодавства з фінансових питань на 3 посадових осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення, а до управління застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами.

Матеріали ревізії передано до Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Прес-служба Держфінінспекції в Одеській області
Прес-служба ДФІ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 778
З нами з: 03 січня 2012, 11:32

Новини інших територіальних держфінінспекцій

Повідомлення Прес-служба ДФІ »

Держфінінспекція у Вінницькій області виявила втрат на понад 1,4 млн грн під час аудиту місцевих бюджетів Жмеринського району

Фахівці Держфінінспекції у Вінницькій області виявили втрати фінансових ресурсів на суму 1,4 млн грн під час державного фінансового аудиту виконання місцевих бюджетів Жмеринського району за період з 01.01.2012 по 30.09.2015.

Через незабезпечення перегляду орендних ставок за чинними договорами оренди земельних ділянок та відповідно до вимог законодавства і розпорядчих документів органів влади, місцеві бюджети недоотримали майже 742 тис. грн.

Ще понад 747 тис. грн не надійшло до районного бюджету тому, що до договору оренди приміщення кінотеатру «Супутник» протягом останніх семи років не вносили змін у частині встановлення розміру орендної плати відповідно до Порядку оренди об'єктів, що є спільною власністю територіальних громад Жмеринського району.

Також під час аудиту виявлено використання бюджетних коштів на утримання установ, які не є самостійними юридичними особами, комунальними установами та не перебувають у складі закладів і установ освіти (культури) комунальної форми власності.

За результатами контрольного заходу аудитори надали керівництву Жмеринської райдержадміністрації, районної та сільських рад низку пропозицій, спрямованих на усунення виявлених недоліків та наповнення місцевих бюджетів.
Прес-служба Держфінінспекції у Вінницькій області
ПСУ ПО ДАСУ в області
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 843
З нами з: 03 листопада 2016, 14:34

Аудиторські звіти аналізують фахівці.

Повідомлення ПСУ ПО ДАСУ в області »

Херсонські аудитори вдосконалюють фах на семінарі з питань організації і проведення фінансових аудитів

Прес-служба Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області

Фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області навчаються на базі Херсонського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.Зображення

Заняття проводитимуть викладачі «Херсонської академії неперервної освіти» Херсонської обласної ради, кафедри обліку і оподаткування Херсонського національного технічного університету та начальники галузевих підрозділів Управління.
Слухачі фахового семінару прослухають лекції і тренінги у двох потоках. Зокрема, низку лекцій присвячено методикам щодо здійснення державного фінансового аудиту, виконання бюджетних програм та аудиту діяльності суб’єкта господарювання, звітуванню про результати.

Окремі заняття стосуватимуться аналізу структури та основним вимогам до написання аудиторських звітів. Також розглядатимуться питання стосовно планування і проведення державних фінансових аудитів, особливостей внутрішнього аудиту під час проведення контрольних заходів.

У перший день семінару відбувся психологічний тренінг з упередження професійного вигорання аудиторів. На практиці було випробувано низку вправ з метою щоденного зняття психологічного навантаження фахівців на основі методів психологічної релаксації.

Також передбачено заняття та самостійну роботу слухачів з текстуального розгляду завершених аудитів.
Нагадаємо, протягом січня - серпня 2017 року фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму понад 13,5 млн грн.
ПСУ ПО ДАСУ в області
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 843
З нами з: 03 листопада 2016, 14:34

Місцеві бюджети контролюють держаудитори

Повідомлення ПСУ ПО ДАСУ в області »

На Херсонщині Скадовська міська рада порушила фінансову дисципліну

Прес-служба Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області

Фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області під час ревізії міського бюджету та фінансово-господарської діяльності Скадовської міської ради за період з 01.08.2014 по 01.06.2018 встановили фінансових порушень, що призвели до втрат, на суму 639,5 тис. грн.

Зокрема, аудитори виявили завищення обсягів виконаних робіт (капітальний ремонт системи зливної каналізації по вул. Пасічника-Радянська у м. Скадовську) на суму 67,12 тис. грн. Крім того, інші сім підрядних організацій теж завищили вартість ремонтних робіт загалом на суму 156,9 тис. грн.

Аудитори також установили, що місцеві підприємства «Скадовський міський кінотеатр «Скадовськ», «Скадовська міська друкарня» та «Водне господарство» не проводили розподілу орендної плати за комунальне майно і не перерахували до міського бюджету належної частини орендної плати на загальнусуму 208,67 тис. грн.

Інвентаризаційна комісія також виявила лишки аптечної будівлі на суму 681,0 тис. грн.

За результатами проведеної ревізії надіслано вимоги про відшкодування встановлених порушень. Трьох посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення порядку організації і ведення бухгалтерського обліку.

Матеріали ревізії передано Скадовському відділенню Новокаховського відділу ГУНП в Херсонській області.
ПСУ ПО ДАСУ в області
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 843
З нами з: 03 листопада 2016, 14:34

Херсонські аудитори і місцеві скарбниці

Повідомлення ПСУ ПО ДАСУ в області »

Громади Херсонщини: фахове «сканування»

Проблемні питання, виявлені ревізіями в органах місцевого самоврядування
При проведенні контрольних заходів, в першу чергу, фахівці досліджують питання правильності визначення обсягів доходів до місцевих скарбниць.

Гостра проблема у територіальних громадах - правильність визначення розмірів орендної плати при укладанні договорів оренди комунального майна. Приміром, двома ревізіями виявлено факти незастосування індексів інфляції (за період з дати проведення незалежної оцінки до базового місяця розрахунку орендної плати) і відповідно встановлення її в договорах у заниженому розмірі. Як наслідок, втрачено доходів у сумі 108 тис. грн.

Зокрема, незалежну оцінку об’єкту комунального майна було проведено в жовтні, а договір укладений в грудні. Проте, при розрахунку орендної плати, за базовий місяць, не були застосовані індекси інфляції за жовтень і листопад того ж року. В подальшому загальний фонд бюджету недоотримав 59 тис. грн.

Фахівці виявили, що при нарахуванні щомісячної орендної плати за комунальне майно в розрахунках або взагалі не використовуються щомісячні індекси інфляції, або застосовуються не в повному обсязі. Внаслідок цього загальними фондами чотирьох бюджетів недоотримано доходів на 142 тис. грн.

Серед актуальних питань - встановлення в договорах оренди комунального майна заниженого розміру ставок, які не відповідають фактичному напряму використання орендованого майна. Внаслідок зазначеного трьома бюджетами втрачено доходів у сумі 191 тис. грн.


Наприклад, Методикою розрахунку плати за оренду об’єктів комунальної власності однієї ОТГ передбачено, що при обслуговуванні внутрішньогосподарської меліоративної мережі, з розміщеними комунальними дощувальними машинами, орендар сплачує 3% від загальної вартості її частини (за незалежною оцінкою), а при розміщенні приватних дощувальних машин - 5%. Проведеним оглядом виявлено, що фактично орендарями демонтовано комунальні дощувальні машини і встановлено приватні, а зміни у договорах оренди в частині підвищення розміру орендної плати до 5,0% не вносились.

Детальніше: ОТГ:фінансовий контроль і аудиторська робота
vistka.ks.ua/hronika-gosfinkontrolya/699-ot-fnansoviy-kontrol-auditorska-robota.html
Відповісти
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Фінанси”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 8 гостей