Національний банк закликає Банк міжнародних розрахунків виключити російський центробанк зі свого складу

Обговорення фінансової сфери Херсонської області. Останні фінансові новини, зміни в законодавстві, які стосуються фінансової діяльності, аналіз ринку, фінансові рекомендації та поради. Користувачі форуму можуть ділитися своїм досвідом управління фінансами, обговорювати інвестиційні можливості та фінансові стратегії
Аватар користувача
Волонтери Херсону
Особливо цінний користувач
Особливо цінний користувач
Повідомлень: 1590
З нами з: 25 лютого 2022, 21:46

Національний банк закликає Банк міжнародних розрахунків виключити російський центробанк зі свого складу

Повідомлення Волонтери Херсону »

Голова Національного банку України Кирило Шевченко закликав Раду виконавчих директорів Банку міжнародних розрахунків [Bank for International Settlements (BIS)], який вважається «центробанком для центробанків», зупинити членство Центрального банку Російської Федерації у зв’язку з військовою агресією цієї держави проти України.

Виключення ЦБР та запровадження санкцій з боку всіх міжнародних фінансових організацій проти Російської Федерації – надзвичайно важливі кроки у відповідь на агресію Росії.

«Ураховуючи статус BIS у міжнародній фінансовій системі, ми закликаємо зупинити членство центробанку держави-агресора у вашій організації, її комітетах та робочих групах. Цей крок допоможе нам у боротьбі з Росією на фінансовому полі битви», – наголосив у своєму листі до керівництва BIS Голова НБУ.

Кирило Шевченко також запропонував повернутися до питання набуття Національним банком України членства у цій організації.

Джерело: НБУ https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsion ... ogo-skladu
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Фінанси”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість