Національний банк закликав відключити фінустанови агресора від терміналів Bloomberg та Refinitiv

Обговорення фінансової сфери Херсонської області. Останні фінансові новини, зміни в законодавстві, які стосуються фінансової діяльності, аналіз ринку, фінансові рекомендації та поради. Користувачі форуму можуть ділитися своїм досвідом управління фінансами, обговорювати інвестиційні можливості та фінансові стратегії
Аватар користувача
Волонтери Херсону
Особливо цінний користувач
Особливо цінний користувач
Повідомлень: 1588
З нами з: 25 лютого 2022, 21:46

Національний банк закликав відключити фінустанови агресора від терміналів Bloomberg та Refinitiv

Повідомлення Волонтери Херсону »

Національний банк України закликав відключити від найбільших у світі торговельно-інформаційних платформ Bloomberg та Refinitiv (раніше – Reuters) російські та білоруські фінансові установи. Відповідні листи керівництва Національного банку надіслані 03 березня 2022 року Пітеру Грауеру, Голові Bloomberg L.P., та Антоніо Де Грегоріо, керуючому директору з питань Центральної та Східної Європи London Stock Exchange Group.

«Україна отримала допомогу від багатьох країн світу та міжнародних організацій. Це сприяє покращенню обороноздатності та підтримці фінансового сектору нашої країни. Водночас для протидії агресії Росії та Білорусі Національний банк наполягає на необхідності посилення міжнародного тиску у фінансовій сфері.

Торговельно-інформаційні платформи Bloomberg та Refinitiv є ключовими гравцями у сфері постачання даних та інформації на світовому фінансовому ринку. Зважаючи на це, відключення від цих платформ російських та білоруських фінустанов значно обмежить їх доступ до міжнародного фінансового ринку. Це дуже важливий етап протидії військовій агресії на фінансовому фронті», – наголосив Голова НБУ Кирило Шевченко.

«Один із пріоритетів нашої діяльності сьогодні – задіяти всі можливі варіанти санкцій проти російського та білоруського фінансового сектору для протидії тим жахіттям, які відбуваються зараз в нашій незалежній країні. Допомога наших міжнародних партнерів надзвичайно потрібна нам», – наголосив заступник Голови НБУ Юрій Гелетій.

Довідково
Торговельно-інформаційна платформа Refinitiv Limited (до 1 жовтня 2018 Reuters Limited) з 1 лютого 2021 року входить до складу London Stock Exchange Group.

Джерело: Національний банк України https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsion ... -refinitiv
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Фінанси”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей