МОЗ спростило реєстрацію новонароджених на період воєнного стану

Теми, що пов'язані зі здоров'ям, медициною, фізичною та психічною формою. Профілактика захворювань, лікування різних хвороб, правильне харчування та фітнес. Також новітні медичні технології, методи діагностики та лікування, власний досвід з лікування хвороб та поради від інших користувачів
Аватар користувача
Волонтери Херсону
Особливо цінний користувач
Особливо цінний користувач
Повідомлень: 1590
З нами з: 25 лютого 2022, 21:46

МОЗ спростило реєстрацію новонароджених на період воєнного стану

Повідомлення Волонтери Херсону »

Міністерством охорони здоров’я затверджено наказ «Щодо забезпечення реєстрації новонароджених в умовах воєнного стану». Ухвалене рішення дозволяє зареєструвати народження дитини у випадку, якщо пологи відбулися поза межами закладу охорони здоров‘я.

У такому разі документ про народження дитини у формі медичного свідоцтва про народження (за формою 103/о) зможуть видавати медичні працівники, які були присутні під час пологів або проводили перший огляд новонародженого.

Засвідчувати народження дитини у такий спосіб зможуть усі медичні працівники, які перебувають у трудових відносинах з ліцензіатами медичної практики, зокрема і ті, хто надає екстрену медичну допомогу.

Відтак усім надавачам медичної допомоги рекомендовано забезпечити наявність у медичних працівників запасу видрукованих бланків за формою 103/о.

Водночас, якщо медичний працівник не зможе видати породіллі медичне свідоцтво про народження (за формою 103/о), наказом також дозволено медпрацівнику виписати довідку довільної форми у двох екземплярах. Один із яких передається матері, а другий — на зберігання до медзакладу.

Окрім того, отримати свідоцтво про народження можна також за особистим зверненням породіллі до закладу охорони здоров‘я. При цьому слід мати з собою медичні документи щодо спостереження вагітності або бути зареєстрованою в електронній системі охорони здоров’я, де містяться медичні записи про вагітність.

Джерело: МОЗ України https://moz.gov.ua/article/news/moz-spr ... ogo-stanu-
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Здоров'я та медицина”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей