Володимир Зеленський: Я готовий піти на все, якщо моя хода буде з народом України

Оглядова інформація про найважливіші події, які відбуваються в Україні. Новини про політику, економіку, культуру, науку, технології, а також про суспільні проблеми та події, які відбуваються в різних регіонах України. Цей розділ дозволяє бути в курсі останніх подій в Україні та допомагає зрозуміти, як вони можуть вплинути на різні сфери життя країни та її мешканців
Аватар користувача
Волонтери Херсону
Особливо цінний користувач
Особливо цінний користувач
Повідомлень: 1591
З нами з: 25 лютого 2022, 21:46

Володимир Зеленський: Я готовий піти на все, якщо моя хода буде з народом України

Повідомлення Волонтери Херсону »

Росії варто відійти від ультиматумів щодо України, адже вони не приведуть до жодного результату. Потрібно шукати компроміс, щоб закінчити війну. На цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю світовим мовникам.

«Коли ми можемо зупинити цю війну зараз – це питання. Я вважаю, що не треба й Росії кидати гучних фраз, вони ні до чого не приведуть. Мовляв, «у нас є ультиматум, ось є пункти, виконуйте, і тоді ми закінчимо війну». Це ні до чого не приведе, до жодного результату. Питання не в мені… Ми всі не зможемо це зробити. Ультиматум не зможе виконати Україна. Ми втратили людей. Тобто треба нас усіх знищити, і тоді ультиматум буде автоматично виконаний», – зазначив Глава держави.

За його словами, виконання російського ультиматуму фактично призведе до знищення українського народу, тому він не може бути виконаний фізично. Але Україна прагне миру, тому відкрита до діалогу. Водночас посилення санкційного тиску на Росію може завдати серйозного удару по її економічній та внутрішньополітичній ситуації.

«Якщо ми хочемо миру, треба сісти й говорити. Правильне слово – домовлятися. Але домовлятись, а не виконувати ультиматум. Це важливий момент. У діалозі можна знайти компроміс», – наголосив Президент.

Володимир Зеленський акцентував: питання суверенітету й територіальної цілісності України – це «червона лінія», адже за це віддали життя багато українців.

«Я сказав, коли став Президентом, що ми більше не можемо віддати жодної ділянки нашої землі. Ми повинні зробити все, щоб Донбас і Крим повернулися. Це не банальність, усі про це думають і вірять, всі наші люди. Це питання часу», – зазначив він.

Водночас, за словами Глави держави, говорячи про певні компроміси, варто розуміти, що вони мають свою ціну.

«Якщо люди (Російська Федерація. – Ред.) хочуть закінчити війну, спочатку припиняється вогонь, виводяться війська. Президенти зустрілися, домовилися, що війська виводяться, що є ті чи інші гарантії безпеки, тут можна знайти компромісні речі. Є ті чи інші гаранти нашої безпеки. Вони повинні завтра сказати, що вони Україну беруть у НАТО. Або сказати: зараз не беремо. І вони самі розуміють, що вони не хочуть воювати з Росією, тому вони нас і не беруть. Ми всі вже розуміємо. Нас не беруть, тому що бояться Росію», – сказав Володимир Зеленський.

У такому разі, за його словами, є інші гарантії безпеки. Зокрема, серед країн НАТО є ті, які хочуть бути гарантами безпеки України і готові діяти так, як діяв би Альянс, якби наша держава була його членом.

«І я вважаю що це нормальний компроміс для всіх: для Заходу, який не знає, що з нами робити в питанні з НАТО. Для України, яка хоче гарантій безпеки. І для Росії, яка не хоче поширення НАТО далі і каже, що у неї з країнами Заходу були такі домовленості. І тому в цьому потрібно знайти компроміс, тому що це буде точка в закінченні війни», – зазначив Президент.

Щодо окупованих територій Криму та Донбасу, то, як зауважив Глава держави, щоб знайти розв'язання цього питання, треба зробити перший крок у вигляді гарантій безпеки та закінчення війни.

«На першій зустрічі з Президентом Росії я готовий порушувати ці питання, вони актуальні, вони важливі для нас. Але я впевнений, що це рішення буде не в цю зустріч. Тому що якщо бути повністю відвертим, у питаннях гарантій безпеки ми будемо говорити про конституційні зміни, зміни українського законодавства. А якщо ми будемо про це говорити, то це в будь-якому разі вирішуватиметься не тільки Президентом – це достатньо довгий процес, буде вирішуватись і Радою, і народом України», – наголосив він.

На переконання Володимира Зеленського, коли йтиметься про певні питання історичної ваги, «ми прийдемо до референдуму».

«Народ повинен буде сказати й дати відповідь на ті чи інші формати компромісів. А ось якими вони будуть – це вже питання нашої розмови та розуміння між Україною та Росією. Тому в будь-якому разі я готовий піти на все, якщо ця моя хода буде з нашим народом», – наголосив Президент.



Джерело: сайт Президента України https://www.president.gov.ua/news/volod ... hoda-73721

Теги:
Аватар користувача
Волонтери Херсону
Особливо цінний користувач
Особливо цінний користувач
Повідомлень: 1591
З нами з: 25 лютого 2022, 21:46

Re: Володимир Зеленський: Я готовий піти на все, якщо моя хода буде з народом України

Повідомлення Волонтери Херсону »

Владимир Зеленский: Я готов пойти на все, если мой поход будет с народом Украины

России стоит отойти от ультиматумов в отношении Украины, ведь они не приведут ни к какому результату. Нужно искать компромисс, чтобы окончить войну. Об этом заявил Президент Украины Владимир Зеленский в интервью мировым вещателям.

«Когда мы можем остановить эту войну сейчас – это вопрос. Я считаю, что не надо и России бросать громкие фразы, они ни к чему не приведут. Мол, «у нас есть ультиматум, вот есть пункты, выполняйте, и тогда мы закончим войну». Это ни к чему не приведет, ни к какому результату. Вопрос не во мне… Мы все не сможем этого сделать. Ультиматум не сможет выполнить Украина. Мы потеряли людей. То есть надо нас всех уничтожить, и тогда ультиматум будет автоматически выполнен», – отметил Глава государства.

По его словам, выполнение российского ультиматума фактически приведет к уничтожению украинского народа, поэтому он не может быть выполнен физически. Но Украина стремится к миру, поэтому открыта к диалогу. В то же время усиление санкционного давления на Россию может нанести серьезный удар по ее экономической и внутриполитической ситуации.

«Если мы хотим мира, надо сесть и говорить. Правильное слово – договариваться. Но договариваться, а не выполнять ультиматум. Это немаловажный момент. В диалоге можно найти компромисс», – подчеркнул Президент.

Владимир Зеленский сделал акцент на том, что вопросы суверенитета и территориальной целостности Украины – это красная линия, ведь за это отдали жизнь многие украинцы.

«Я сказал, когда стал Президентом, что мы больше не можем отдать ни одной части нашей земли. Мы должны сделать все, чтобы Донбасс и Крым вернулись. Это не банальность, все об этом думают и верят, все наши люди. Это вопрос времени», – отметил он.

Вместе с тем, по словам Главы государства, говоря об определенных компромиссах, следует понимать, что они имеют свою цену.

«Если люди (Российская Федерация. – Ред.) хотят закончить войну, сначала прекращается огонь, выводятся войска. Президенты встретились, договорились, что войска выводятся, что есть те или иные гарантии безопасности, здесь можно найти компромиссные вещи. Есть те или иные гаранты нашей безопасности. Они должны завтра сказать, что Украину берут в НАТО. Или сказать: сейчас не берем. И они сами понимают, что не хотят воевать с Россией, потому они нас и не берут. Мы все уже понимаем. Нас не берут, потому что боятся России», – сказал Владимир Зеленский.

В этом случае, по его словам, есть другие гарантии безопасности. В частности, среди стран НАТО есть те, которые хотят быть гарантами безопасности Украины и готовы действовать так, как действовал бы Альянс, будь наше государство его членом.

«И я считаю, что это нормальный компромисс для всех: для Запада, не знающего, что с нами делать в вопросе с НАТО. Для Украины, которая хочет гарантий безопасности. И для России, которая не хочет дальнейшего расширения НАТО и говорит, что у нее со странами Запада были такие договоренности. И потому в этом нужно найти компромисс, потому что это будет точка в окончании войны», – отметил Президент.

Что касается оккупированных территорий Крыма и Донбасса, то, как заметил Глава государства, чтобы найти решение этого вопроса, нужно сделать первый шаг в виде гарантий безопасности и окончания войны.

«На первой встрече с Президентом России я готов поднимать эти вопросы, они актуальны, они важны для нас. Но я уверен, что это решение будет не на этой встрече. Потому что, если быть полностью откровенным, в вопросах гарантий безопасности мы будем говорить о конституционных изменениях, изменениях украинского законодательства. А если мы будем об этом говорить, то это будет в любом случае решаться не только Президентом – это довольно длительный процесс, будет решаться и Радой, и народом Украины», – подчеркнул он.

По убеждению Владимира Зеленского, когда речь пойдет об определенных вопросах исторического веса, «мы придем к референдуму».

«Народ должен будет сказать и ответить на те или иные форматы компромиссов. А вот какими они будут – это уже вопрос нашего разговора и понимания между Украиной и Россией. Поэтому в любом случае я готов пойти на все, если этот мой поход будет с нашим народом», – подчеркнул Президент.

Источник: сайт Президента Украины https://www.president.gov.ua/ru/news/vo ... hoda-73721
Аватар користувача
Волонтери Херсону
Особливо цінний користувач
Особливо цінний користувач
Повідомлень: 1591
З нами з: 25 лютого 2022, 21:46

Re: Володимир Зеленський: Я готовий піти на все, якщо моя хода буде з народом України

Повідомлення Волонтери Херсону »

Russia should move away from ultimatums against Ukraine, because they will not lead to any results. We need to find a compromise to end the war. This was emphasized by President of Ukraine Volodymyr Zelenskyy in an interview for world broadcasters.

"When we can stop this war is a question now. I believe Russia should not use loud phrases, as they will not lead to anything. Like, "we have an ultimatum, here are the points, do it, and then we will end the war." It will not lead to anything, to any result. The problem is not in me… We all can't do it. Ukraine will not be able to fulfill the ultimatum. We lost people. That is, we must all be destroyed, and then the ultimatum will be automatically fulfilled," the President said.

According to him, the fulfillment of the Russian ultimatum will actually lead to the destruction of the Ukrainian people, so it cannot be fulfilled physically. But Ukraine seeks peace, so it is open to dialogue. At the same time, increasing sanctions on Russia could deal a serious blow to its economic and domestic political situation.

"If we want peace, we need to sit down and talk. The right word is to negotiate. But to negotiate, not to fulfill the ultimatum. This is an important point. A compromise can be found in the dialogue," the President stressed.

Volodymyr Zelenskyy stressed that the issue of Ukraine's sovereignty and territorial integrity is a "red line", because many Ukrainians gave their lives for it.

"I said when I became president that we can no longer give away any part of our land. We must do everything to bring Donbas and Crimea back. This is not banality, everyone thinks about it and believes in it, all our people. It is a matter of time," he said.

At the same time, according to the Head of State, speaking of certain compromises, it should be understood that they have a price.

"If people (Russian Federation - ed.) want to end the war, first cease fire, withdraw troops. The presidents met and agreed that the troops would be withdrawn, that there were certain security guarantees - compromise could be found here. There are certain guarantors of our security. They must say tomorrow that they are taking Ukraine into NATO. Or to say: now we do not take Ukraine. And they themselves understand that they do not want to go to war with Russia, so they do not take us. We all understand that already. They are not taking us because they are afraid of Russia," Volodymyr Zelenskyy said.

In this case, he said, there are other security guarantees. In particular, among NATO countries there are those who want to be the guarantors of Ukraine's security and are ready to act as the Alliance would act if our country was a member.

"And I think it's a normal compromise for everyone: for the West, which doesn't know what to do with us when it comes to NATO. For Ukraine, which wants security guarantees. And for Russia, which does not want NATO to expand further and says that it has had such agreements with Western countries. And that is why a compromise must be found in this, because this will be the end of the war," the President said.

As for the occupied territories of Crimea and Donbas, the head of state noted that in order to find a solution to this issue, the first step should be taken in the form of security guarantees and an end to the war.

"At the first meeting with the President of Russia, I am ready to raise these issues, they are relevant, they are important to us. But I am sure that this solution will not be found at this meeting. Because to be completely frank, in matters of security guarantees, we will talk about constitutional changes, changes in Ukrainian legislation. And if we talk about it, it will in any case be decided not only by the President - it is a long enough process, it will be decided by the Verkhovna Rada and the people of Ukraine," he said.

According to Volodymyr Zelenskyy, when it comes to certain issues of historical importance, “we will resort to a referendum."

"People will have to respond to certain formats of compromises. But the compromises are a matter of conversation and understanding between Ukraine and Russia. Therefore, in any case, I am ready to do anything if I’m supported by the people of Ukraine," the President stressed.

Source: https://www.president.gov.ua/en/news/vo ... hoda-73721
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Україна”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість