Жителька Голої Пристані примушувала освітян до співпраці з окупаційною владою

Останні кримінальні події та новини Херсонщини. Злочини, розслідування кримінальних справ, затримання та арешти злочинців, вироки суду та інші події, що пов'язані з кримінальною діяльністю. Будьте в курсі останніх подій кримінальної сфери на Херсонщині та її впливу на життя громадян
Аватар користувача
Волонтери Херсону
Особливо цінний користувач
Особливо цінний користувач
Повідомлень: 1590
З нами з: 25 лютого 2022, 21:46

Жителька Голої Пристані примушувала освітян до співпраці з окупаційною владою

Повідомлення Волонтери Херсону »

Слідчі Тернопільського управління СБУ скерували до суду обвинувальний акт щодо 53-річної жительки тимчасово окупованої Голої Пристані. До повномасштабного вторгнення вона працювала на різних посадах у місцевому будинку дитячої та юнацької творчості та у Голопристанській райдержадміністрації. Після захоплення міста добровільно пішла на співпрацю з окупаційною владою та погодилась очолити відділ з питань освіти, культури, молоді та спорту.



Слідчі з Тернопільського управління Служби безпеки України передали до суду справу проти 53-річної мешканки тимчасово окупованої Голої Пристані. До вторгнення вона обіймала різні посади у місцевому центрі дитячої та юнацької творчості та районній державній адміністрації. Після окупації міста вона добровільно співпрацювала з окупаційною владою, очоливши відділ освіти, культури, молоді та спорту.

На цій посаді вона активно сприяла впровадженню освітніх стандартів держави-агресора в навчальних закладах, використовуючи свої повноваження для управління освітніми установами відповідно до вказівок з Херсонської області та Москви. Служба безпеки України завершила розслідування її діяльності та направила обвинувальний акт до суду за статтею, що передбачає до 12 років позбавлення волі. Оскільки обвинувачена переховується на території, яка не контролюється українською владою, її оголошено в розшук.

Суспільне Херсон

Теги:
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Кримінал”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Bing [пошуковий робот] і 0 гостей