«Ставляться до дітей, як до речей». Куди рф вивезла сиріт з України?

Оглядова інформація про найважливіші події, які відбуваються в Україні. Новини про політику, економіку, культуру, науку, технології, а також про суспільні проблеми та події, які відбуваються в різних регіонах України. Цей розділ дозволяє бути в курсі останніх подій в Україні та допомагає зрозуміти, як вони можуть вплинути на різні сфери життя країни та її мешканців
Аватар користувача
Волонтери Херсону
Особливо цінний користувач
Особливо цінний користувач
Повідомлень: 1590
З нами з: 25 лютого 2022, 21:46

«Ставляться до дітей, як до речей». Куди рф вивезла сиріт з України?

Повідомлення Волонтери Херсону »

Російська окупаційна влада вивезла з Херсонщини більше тисячі дітей, позбавлених батьківського піклування. Про це в ефірі телемарафону 11 листопада повідомив начальник військової адміністрації області Олександр Прокудін. За його словами, місце перебування 140 дітей-сиріт досі не встановлене.
Україна підтвердила, що Росія незаконно депортувала 20 тисяч дітей, але реальна цифра набагато більша. Про це у жовтні заявляв президент Володимир Зеленський. За даними національного порталу «Діти війни», з 24 лютого 2022 року Росія вивезла 19 тисяч 546 дітей. Це лише ті випадки, які вдалося зафіксувати офіційно – коли батьки, опікуни чи свідки депортації дитини повідомили про це Національному інформаційному бюро України.
За даними російської влади, депортованих з України дітей понад 700 тисяч. Таку кількість озвучувала уповноважена з прав дитини Росії Марія Львова-Бєлова. Втім, вона зазначила, що більшість українських дітей приїхали до Росії начебто з батьками чи іншими родичами.
Депортація дітей – це воєнний злочин. За підозрою в скоєнні цього злочину Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна та Марії Львової-Бєлової. Повернути в Україну поки що вдалося лише 386 дітей.
Скільки дітей-сиріт опинилися в окупації після повномасштабного вторгнення Росії? Куди їх вивезла російська окупаційна влада? Кого вдалося повернути на підконтрольну Україні територію і чи можна зробити цей процес системним?
Ці та інші актуальні питання в проєкті «Новини Приазов’я» обговорює ведучий Олександр Янковський.



00:00 «Новини Приазов'я», Радіо Свобода
00:46 Скільки дітей-сиріт депортувала РФ
03:12 Save Ukraine: «Повернення українських – шалений ризик»
04:43 «Відправляють в інтернати, де ніхто не знайде»
05:54 Як в РФ перевиховують українських дітей
06:58 Доля 17-річного маріупольця Богдана Єрмохіна
08:19 Андрющенко: З Маріуполя вивезли щонайменше 1300 дітей
09:34 Росія не віддає дітей
10:57 Як українські діти потрапляють в російські сімʼї?
13:21 4 тисячі сиріт залишилися в окупації - Філіпішина
16:26 Повертати дітей стає складніше

Новини Приазов’я

Теги:
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Україна”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Bing [пошуковий робот] і 2 гостей