Демонтаж зруйнованих будинки у Посад-Покровському: на їх місці будуть нові

Новини Херсонського району Херсонської області, в тому числі новини міст Олешки та Гола Пристань
Аватар користувача
Волонтери Херсону
Особливо цінний користувач
Особливо цінний користувач
Повідомлень: 1590
З нами з: 25 лютого 2022, 21:46

Демонтаж зруйнованих будинки у Посад-Покровському: на їх місці будуть нові

Повідомлення Волонтери Херсону »

У Посад-Покровському Херсонської демонтують зруйновані приватні будинки. Працює три підрядники на 12 вулицях – це компанії, які розпочинають відбудову житла. Демонтували вже 25 будинків, усього ж таких 76. Роботи з демонтажу мають завершити до кінця грудня, після цього почнуть заливати фундамент нових будівель.
Комплексна відбудова Посад-Покровського Херсонської області – це один із великих і важливих проєктів Агентства відновлення. Спочатку маємо відновити житло: після того, як протягом 9 місяців село постійно обстрілювали, тут не лишилося практично жодного вцілілого будинку. Росіяни зруйнували майже тисячу будівель.
Перші 5 будинків на вулиці Дєдуха розпочали відбудовувати в серпні. Наразі в чотирьох із них проводять роботи з улаштування покрівлі, а ще в одному завершують зводити стіни.
На першому етапі планується відновлення 120 будинків площею від 50 до 140 квадратних метрів. Агентство відновлення провело тендери на будівництво 76 будинків, уклало угоди з підрядниками, які й розпочали демонтаж.
Також проводимо тендери на реконструкцію систем газопостачання, вулично-дорожньої мережі. На реконструкцію електромереж уже укладено договір.
Нагадаємо, що у квітні цього року Посад-Покровське було включене до переліку перших шести постраждалих населених пунктів, які будуть відновлені в межах пілотного проекту реставрації.
Концепцію відновлення населеного пункту розробило авторитетне архітектурне бюро archimatika. За проєктом передбачена комплексна відбудова: спорудження самих житлових будинків та господарських будівель. Також буде виконано внутрішнє оздоблення, щоб будинки були готові до заселення, благоустрій території, підключення до мереж комунікацій.
Далі – спорудження школи, дитячого садка, будинку сільської ради. У новому Центрі безпеки працюватимуть поліцейські, швидка допомога та пожежники. Наша Служба у Херсонській області працює з місцевою владою та підтримує звʼязок із мешканцями. Працюємо за принципом Build Back Better – відбудувати краще ніж було.



Український Південь

Теги:
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Херсонський район”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Trendiction [бот] і 1 гість