«Війна з дітьми». Як лікарня у Херсоні живе під постійними обстрілами та пережила російську окупацію

Теми, що пов'язані зі здоров'ям, медициною, фізичною та психічною формою. Профілактика захворювань, лікування різних хвороб, правильне харчування та фітнес. Також новітні медичні технології, методи діагностики та лікування, власний досвід з лікування хвороб та поради від інших користувачів
Аватар користувача
Волонтери Херсону
Особливо цінний користувач
Особливо цінний користувач
Повідомлень: 1590
З нами з: 25 лютого 2022, 21:46

«Війна з дітьми». Як лікарня у Херсоні живе під постійними обстрілами та пережила російську окупацію

Повідомлення Волонтери Херсону »

Херсонська обласна дитяча клінічна лікарня страждає від постійних обстрілів армії РФ з окупованого Лівобережжя. Завідувачка відділення для лікування дітей грудного віку Наталія Лютікова пригадує один з масштабних обстрілів, який знищив відділення для немовлят.
«У новорічну ніч саме сюди залетіла ракета. Не було стіни тут, все зруйновано. Дуже багато скла. В ту ніч у відділені залишалося дуже мало діточок, хто мав можливість, той пішов додому, а решту ми сховали в інше відділення, і залишався один черговий лікар. Але напередодні тут були діти та мами. І ті, хто це робили, вони не знали, що тут немає дітей. Дивом ніхто не постраждав, але відділення все зруйновано», – розповіла Наталія Лютікова.
За її словами, зараз діти, батьки та лікарі під час повітряної тривоги перебувають у бомбосховищі.
«У нас дуже небезпечно, щодобово йдуть обстріли. Ми це чуємо, бачимо, тому безпека пацієнтів – це головне», – каже жінка.
Ця лікарня пережила і російську окупацію. Тут не було світла, газу та води.
«Російські війська пішли, але залишили нас без світла, без газу, без води. Лікарня повинна була працювати, діти були поранені. Лікували діток, носили на руках, світили ліхтариками, бо треба було щось робити, носили воду. Ніхто не цурався ніякої роботи, щоб лікарня працювала. Холодно було, але вправлялися, робили так, щоб діткам і батька було зручно. Зараз ми вільні – це головне. Всі мають надію, що це скоро закінчиться, буде світло, вода, перемога, ми віримо. Все буде Україна! Ми все побудуємо, стане ще краще», – вважає Наталія Лютікова.



Новини Приазов'я
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Здоров'я та медицина”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей