Як врятувати прилади вдома від перепадів напруги

Безкоштовна публікація оголошень про продаж комп'ютерів, комплектуючих, ноутбуків, нетбуків, планшетів, офісної техніки, витратних матеріалів
Аватар користувача
Mr.Robot
Особливо цінний користувач
Особливо цінний користувач
Повідомлень: 325
З нами з: 05 січня 2020, 17:33
Звідки: Херсон

Як врятувати прилади вдома від перепадів напруги

Повідомлення Mr.Robot »

Перепад напруги — поширена причина, чому виходять з ладу чутливі пристрої. В один момент гаджети можуть просто частково згоріти або навіть повністю зламатися. Нерідко після частих перепадів напруги у мережі відновити пристрій дорого, а іноді й зовсім неможливо.
ДБЖ
ДБЖ
Перепад напруги може статися через поганий технічний стан мережі, нерівномірне навантаження на підстанції через ракетні обстріли, мороз, одночасне ввімкнення приладів з високим пусковим струмом. Все це викликає відхилення вольтажу, до якого не готові деякі домашні пристрої.
Хоча сучасна техніка має деякий запас, який дає їй можливість пережити невеликі перепади напруги у мережі, в теперішніх реаліях його не завжди достатньо. Навіть адаптер живлення не захистить прилад від зменшення строку експлуатації.

Як за перепадів напруги убезпечити прилади

Експерти рекомендують не вмикати пристрої під час найбільшого навантаження на мережу — зранку і ввечері. Або вмикати їх почергово, а не всі разом. Проте в періоди планових вимкнень електрики слідувати цьому правилу майже неможливо. Тому існують пристрої, які допоможуть зменшити перепади напруги і зберегти їх в робочому стані:
  1. мережеві фільтри (подовжувач, трійник) можуть «взяти на себе» перепад напруги, проте є велика ймовірність, що він сам згорить та спричинить небезпечну ситуацію вдома;
  2. реле напруги встановлюють у щиток або розетку для фіксації зміни напруги у мережі та автоматичного вимкнення живлення (надійний варіант, але самостійно встановити реле без знань електрики не вийде);
  3. безперебійники — це окремий прилад, який фіксує коливання напруги у мережі і вмикає резервне живлення (5–30 хвилин зазвичай достатньо, щоб коректно завершити роботу чутливих пристроїв).
Які гаджети потрібно захищати від перепаду напруги у мережі

За дорогою технікою варто слідкувати особливим чином. Адже є занадто чутливі до перепадів пристрої, на які треба звернути увагу, якщо вдома часто фіксуються стрибки напруги:
  1. комп'ютери, роутери, сервери;
  2. котли, бойлери, системи обігріву;
  3. системи безпеки;
  4. медичні прилади.
Якщо таких приладів вдома небагато, то найкращим варіантом буде придбання джерела безперебійного живлення, яке автоматично фіксує зміну напруги. Залежно від споживання пристрою, потрібно вибирати вольтаж безперебійника та місткість його акумулятору: чим більше споживає техніка, тим значніше ці показники.
Не варто сподіватися, що проблеми з перепадом напруги не нашкодять вашому приладу. Якщо вдома і до того фіксувалися проблеми у мережі, є велика ймовірність, що зміна напруги в один момент зламає техніку або навіть призведе до пожежі вдома. Тому краще перестрахуватися та убезпечити техніку від ламання, а житло — від ризику пожежі.
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Комп'ютери, ноутбуки, комплектуючі”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей