Потоп в окупованих Олешках: «Спасінням ніхто не займався». Інтерв’ю з начальницею Олешківської МВА

Новини Херсонського району Херсонської області, в тому числі новини міст Олешки та Гола Пристань
Аватар користувача
Волонтери Херсону
Особливо цінний користувач
Особливо цінний користувач
Повідомлень: 1590
З нами з: 25 лютого 2022, 21:46

Потоп в окупованих Олешках: «Спасінням ніхто не займався». Інтерв’ю з начальницею Олешківської МВА

Повідомлення Волонтери Херсону »

Що відомо про загиблих під час потопу в Олешках Херсонської області після руйнування Каховської ГЕС у червні 2023 року? Чи можна довіряти статистиці загиблих, яку оприлюднили російські окупаційні сили? Як рятувалися від повені місцеві жителі і чому вони не отримали допомоги від російських окупантів?
На ці та інші запитання «Новин Приазов’я» відповідає начальниця Олешківської МВА Тетяня Гасаненко



Наразі немає офіційної інформації про кількість жертв серед мешканців Олешківської громади внаслідок катастрофи, спричиненої підривом Каховської ГЕС. Окупаційна влада негайно приховала будь-які дані про людські втрати, не надаючи допомоги ні живим, ні загиблим. Зв'язок з правим берегом дозволив передати інформацію про постраждалих, але окупанти зробили все можливе, щоб приховати масштаби трагедії.

За повідомленнями місцевих жителів, тіла загиблих залишалися непохованими, стаючи жертвами голодних тварин. Окупанти демонстрували цинізм, ігноруючи цінність людського життя та пам'ять про загиблих. Були повідомлення про використання мобільних крематоріїв для знищення тіл загиблих російських солдатів та цивільних осіб.

Місцева адміністрація та волонтери намагалися зібрати інформацію про зниклих безвісти, допомагаючи з евакуацією та наданням допомоги. Проте, багато людей вважаються зниклими безвісти або загиблими, особливо серед маломобільних груп населення, які не могли самостійно врятуватися.

Окупанти вимагали наявності російського паспорта для надання допомоги, ігноруючи потреби тих, хто не мав можливості його пред'явити. Ситуація ускладнювалася нічним часом та швидким підняттям води, що робило евакуацію ще більш складною.

Новини Приазов'я

Теги:
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Херсонський район”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей