Під час окупації довелося змінити зовнішність: історія херсонки

Новини Херсону. Розділ форуму, де можна дізнатися про останні новини та події, що відбуваються в місті Херсон. У цьому розділі користувачі можуть обговорювати та ділитися своїми думками щодо важливих новин та подій, що відбуваються у місті
Аватар користувача
Волонтери Херсону
Особливо цінний користувач
Особливо цінний користувач
Повідомлень: 1590
З нами з: 25 лютого 2022, 21:46

Під час окупації довелося змінити зовнішність: історія херсонки

Повідомлення Волонтери Херсону »

Херсонка Галина Берегова докторка філософських наук, викладачка вишу. Її чоловік був учасником АТО, тому під час окупації жінці довелось змінити зовнішність аби її не знайшли російські військові. Як у рідному Херсоні дочекалась ЗСУ, через що довелось пройти та чим жінка займається зараз – дивіться у сюжеті Суспільного.



Галина Берегова, докторка філософських наук із Херсона, до війни працювала викладачкою в Міжнародному класичному університеті імені Пилипа Орлика. Після окупації Херсона російськими військами, вона вирішила залишитися в місті, незважаючи на смерть чоловіка, учасника АТО, від серцевого нападу незадовго до вторгнення. Галина та її родина, яка включала трьох котів та собаку, опинилися в складній ситуації, оскільки окупанти мали списки сімей учасників АТО.

З метою безпеки, Галина змушена була змінити свою зовнішність, поголивши голову, щоб уникнути впізнання. Вона також приховала автомобіль і навчила свою собаку виплигувати з вікна у випадку небезпеки. Життя під окупацією було повне викликів: російські військові проводили нічні рейди, забирали людей, накладали мішки на голови та грабували населення.

Мешканці Херсона, зокрема районів Сухарного та Забалки, створили внутрішні чати для попередження одне одного про появу окупантів та обміну інформацією про доступні українські продукти та ліки. Галина, як і багато інших, намагалася не підтримувати економіку окупантів, купуючи продукцію місцевих селян.

Під час окупації спільнота міста об'єдналася, щоб допомогти один одному, зокрема збираючи кошти на викуп молодого хлопця, забраного російськими військовими. Після звільнення міста, Галина спочатку не повірила новинам, побоюючись провокацій. Однак, побачивши відео, де українські військові підіймають прапор на площі Свободи, вона не змогла стримати сліз.

Зараз Галина Берегова продовжує жити в Херсоні та викладає в Херсонському національному технічному університеті, чекаючи на звільнення лівого берега. Вона підкреслює важливість навчання студентів працювати зі свідомістю, особливо в умовах війни, яка виявила багато зрадників та перевертнів.

Суспільне Херсон

Теги:
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “м.Херсон”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Semrush [SEO бот] і 0 гостей