У Херсоні патрульні поліцейські навчають жінок самообороні

Новини Херсону. Розділ форуму, де можна дізнатися про останні новини та події, що відбуваються в місті Херсон. У цьому розділі користувачі можуть обговорювати та ділитися своїми думками щодо важливих новин та подій, що відбуваються у місті
Аватар користувача
Волонтери Херсону
Особливо цінний користувач
Особливо цінний користувач
Повідомлень: 1590
З нами з: 25 лютого 2022, 21:46

У Херсоні патрульні поліцейські навчають жінок самообороні

Повідомлення Волонтери Херсону »

У Херсоні співробітники управління патрульної поліції області започаткували спеціальний курс із самооборони для жінок. На одному з занять побували кореспонденти Суспільного.



Курси з навчання самозахисту зазвичай збирають групу з 8-10 учасниць, як розповідає ветеран інструктажу з професійної підготовки відділу патрульної служби Херсонської області, Сергій Бортник. Програма навчання охоплює різноманітні аспекти, включаючи ударні техніки руками та ногами, а також методи визволення з різних захоплень. Основна мета курсу - навчити жінок простим, але ефективним технікам самооборони, які вони могли б використовувати для захисту. Програма також включає фізичні вправи та розминку, дозволяючи кожній учасниці адаптувати навантаження під свої можливості.

Започатковані у листопаді минулого року, за словами В'ячеслава Грибка, керівника відділу зв'язків з громадськістю патрульної поліції, курси отримали позитивні відгуки від учасниць, що спонукало до їх продовження. Крім самооборони, програма включає навчання з надання першої медичної допомоги, що дозволяє жінкам навчитися діяти в екстрених ситуаціях.

Курс складається з восьми занять, які охоплюють не тільки фізичні прийоми самооборони, але й правові аспекти, дозволяючи учасницям розуміти, коли і як можна застосовувати навички самозахисту. В'ячеслав Грибко зазначає, що на завершальному занятті учасниці складають іспит, після якого вони будуть впевнені у своїх здібностях захистити себе в різних ситуаціях, від нападу на вулиці до самозахисту в ліфті чи темному провулку.

Курси також слугують місцем для спілкування та обміну досвідом між жінками, додаючи їм впевненості в собі. Учасниці курсів, як Ірина, вважають програму не тільки корисною для фізичної підготовки, але й за можливість знайти нових друзів та психологічно розвантажитись.

Суспільне Херсон

Теги:
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “м.Херсон”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Bing [пошуковий робот] і 0 гостей