Фантазії колаборанта Сальдо. Чи чекають херсонці на «російських визволителів»?

Регіональні новини Херсонщини. Тут можна дізнатися про останні новини та події, що відбуваються в Херсонській області. У цьому розділі користувачі можуть обговорювати та ділитися своїми думками щодо важливих новин та подій, що відбуваються в області
Аватар користувача
Волонтери Херсону
Особливо цінний користувач
Особливо цінний користувач
Повідомлень: 1590
З нами з: 25 лютого 2022, 21:46

Фантазії колаборанта Сальдо. Чи чекають херсонці на «російських визволителів»?

Повідомлення Волонтери Херсону »

Російські пропагандистські медіа продовжують просувати наратив, що жителі Херсона чекають «на визволення від київської влади».
Державне російське видання «РІА новини» 17 лютого опублікувало новину зі слів окупаційного голови Херсонщини Володимира Сальда. Він стверджував, що нібито люди на правобережжі Херсонської області чекають на «визволення». Отож у сюжеті розповідаємо, чи це дійсно так.
Над відео працювали Ілона Коротіцина, Тетяна Набатова, Устин Данчук.



Російські пропагандистські ЗМІ продовжують поширювати ідею, що мешканці Херсона очікують на звільнення від української влади. Зокрема, 17 лютого державне видання росії "РИА Новости" опублікувало заяву призначеного росією керівника Херсонської області Володимира Сальдо, який стверджував, що мешканці Правобережжя Херсонської області нібито чекають на звільнення. Він заявив, що багато хто з тих, хто раніше підтримував українську владу, змінили свою думку.

Проте, результати дослідження соціологічної групи "Рейтинг", проведеного з листопада по грудень 2023 року серед 3200 респондентів з деокупованих територій, показують зовсім іншу картину. В ході дослідження, зокрема, серед 99 осіб з Херсонської області, було виявлено високі рівні української громадянської ідентичності, з менш ніж 10 учасниками, які дали середні або низькі оцінки. 86 респондентів вказали, що не вважають себе радянськими людьми, а лише 18 відчували зв'язок з цією ідентичністю.

Опитування про меморіальний простір Херсона, проведене Фондом громади Херсона у вересні 2023 року, показало, що 58% опитаних херсонців вважають пам'ятник АТО та Небесної Сотні найважливішим меморіалом у місті, в той час як рейтинг пам'ятників імперського періоду знизився. 92% опитаних зазначили, що постраждали від російських обстрілів, а 79% вважають, що відновлення Херсона має фінансуватися росією як державою-агресором.

Таким чином, наявні дані спростовують твердження Сальдо та демонструють сильний опір херсонців російській окупації, підкріплюючи тезу про українську ідентичність жителів Херсона.

Вгору. Херсон

Теги:
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Херсонська область”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість