ЦНАП у Херсоні – за якими послугами звертаються містяни

Новини Херсону. Розділ форуму, де можна дізнатися про останні новини та події, що відбуваються в місті Херсон. У цьому розділі користувачі можуть обговорювати та ділитися своїми думками щодо важливих новин та подій, що відбуваються у місті
Аватар користувача
Волонтери Херсону
Особливо цінний користувач
Особливо цінний користувач
Повідомлень: 1590
З нами з: 25 лютого 2022, 21:46

ЦНАП у Херсоні – за якими послугами звертаються містяни

Повідомлення Волонтери Херсону »

У Центрі надання адміністративних послуг можна отримати майже усі послуги, які були до повномасштабного вторгнення. Як ЦНАП відновлював роботу після деокупації міста, чи додались нові види діяльності через повномасштабне вторгнення та з якими питаннями найчастіше звертаються херсонці – у сюжеті Суспільного.



Павло займається збором документів, щоб відновити свій бізнес. Він звернувся до центру адміністративних послуг за довідкою про стаж, маючи намір зареєструвати приватне підприємство з метою запуску виробництва. Ганна разом зі своїм чоловіком подає документи для отримання компенсації за зруйноване житло. Вони прийшли за витягом з реєстру, оскільки мають невеликий земельний участок у Чорнобаївській громаді і потребують кадастрового номера.

Більшість звернень до центру надання адміністративних послуг у Херсоні стосуються реєстрації пошкодженого або знищеного майна. Володимир Сидоров, державний реєстратор Департаменту адміністративних послуг, зазначає, що до центру також звертаються підприємці, які хочуть відновити свою діяльність. Однак кількість реєстрацій благодійних організацій зросла, оскільки багато хто хоче допомагати військовим та місцевим жителям.

Центр відновив роботу через півтора місяця після звільнення Херсона, як розповідає Тетяна Кравченко, директорка Департаменту. Під час окупації було вивезено більшість техніки та меблів, а приміщення пошкоджено. Зараз відновлено майже всі послуги, додано багато нових, пов'язаних з воєнним станом. Паспортний сервіс ще не відновлено, але очікується, що він запрацює навесні.

До повномасштабного вторгнення в департаменті працювало 68 осіб, зараз – 20. Тетяна Кравченко каже, що цього достатньо для обслуговування приблизно 40 людей щодня. Улітку, після підриву Каховської ГЕС російськими військовими, кількість відвідувачів центру досягала сотні щодня.

Суспільне Херсон
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “м.Херсон”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей