Проводив тренування в окупації: історія херсонського тренера з Айкідо

Останні події і новини спорту на Херсонщині. Тут можна знайти свіжі новини про місцеві команди та спортсменів, їхні досягнення та участь у змаганнях на різних рівнях, а також інформацію про розвиток спорту в Херсонській області
Аватар користувача
Волонтери Херсону
Особливо цінний користувач
Особливо цінний користувач
Повідомлень: 1590
З нами з: 25 лютого 2022, 21:46

Проводив тренування в окупації: історія херсонського тренера з Айкідо

Повідомлення Волонтери Херсону »

7 місяців прожив із родиною в окупованому на той час Херсоні, де продовжував проводити тренування з айкідо для своїх учнів. Зараз живе в Одесі та 5 місяців тому відновив тренерську діяльність. Історія Артема Гараєва у сюжеті Суспільного.



Артем Гараєв, тренер з айкідо з Херсона, переїхав до Одеси та відновив свою роботу там, хоча спочатку сумнівався, чи не зрадить він своїм учням, почавши тренування в новому місці. У Херсоні він мав сім залів, де тренувалося понад 250 учнів, із яких близько 100 відвідували його зал. Навіть під час окупації Херсона, він продовжував тренувати дорослих та дітей, проводячи заняття шість днів на тиждень у своєму подвір'ї та спортзалі.

Влітку 2022 року, попри окупацію, клуб Артема провів україномовну атестацію учнів з використанням українських прапорів та сертифікатів, написаних українською мовою. Цей момент сильно вразив президента клубу, який переїхав до Одеси ще у квітні того ж року.

Артем і його брат брали участь у проукраїнських мітингах, і одного разу, коли Артем повертався додому, мама одного з учнів повідомила йому, що чула, як він вигукував «Слава Україні» на телемарафоні. Втеча Артема та його родини на підконтрольну територію тривала дев'ять днів, і вони змогли виїхати за день до того, як російські військові почали вимагати перепустки для виїзду.

Після переїзду, Артем і його бізнес повністю перейшли на українську мову, що стало символічним відповіддю на спроби росії «визволити російськомовних». Цей крок підкреслив зміну ставлення в Херсоні, де, незважаючи на попередню домінанцію російської мови, місто активно перейшло на українську.

Суспільне Херсон

Теги:
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Спорт”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість