Пам’ять про оборонців Херсона до річниці окупації міста

Новини Херсону. Розділ форуму, де можна дізнатися про останні новини та події, що відбуваються в місті Херсон. У цьому розділі користувачі можуть обговорювати та ділитися своїми думками щодо важливих новин та подій, що відбуваються у місті
Аватар користувача
Волонтери Херсону
Особливо цінний користувач
Особливо цінний користувач
Повідомлень: 1590
З нами з: 25 лютого 2022, 21:46

Пам’ять про оборонців Херсона до річниці окупації міста

Повідомлення Волонтери Херсону »

Два роки тому, 1 березня 2022 року, російські військові окупували Херсон. На оборону міста стали представники місцевої тероборони. Бої відбулись поблизу Білозерської площі та у Бузковому парку. З "коктейлями Молотова" херсонські тероборонівці пішли на російські танки. Більшість з них загинули у тих боях. Сьогодні херсонці згадали події 1 березня, вшанували пам’ять загиблих та відкрили пам’ятний знак бійцям територіальної оборони. Як все було - дивіться у сюжеті Суспільного.



У дворі херсонського ліцею було відкрито пам'ятний знак на честь п'яти воїнів першої роти 194-го окремого батальйону 124-ї окремої бригади територіальної оборони, які загинули у боях за місто Херсон два роки тому. Один з них, Коля, був знайдений мертвим під деревом; його впізнав товариш, з яким вони разом ходили на стрільби. Також був згаданий грузинський лікар, який загинув у цих же боях. Командир роти розповідав про ще одного бійця, який, будучи пораненим, закликав товаришів втекти, заявивши, що його вже не врятувати.

Вікторія, вдова Сергія Данчука, одного з загиблих, ділилася спогадами про чоловіка, який, як вона вважала, перебував у Миколаєві, а насправді брав участь у боях у Херсоні. Вона дізналася правду лише після того, як побачила кадри з місця боїв і почула розповіді товаришів чоловіка.

1 березня 2022 року, коли російські війська окупували Херсон, бійці територіальної оборони прийняли бій, маючи в арсеналі лише кілька автоматів та пляшки з запальною сумішшю. Більшість з них загинули, зокрема і Олексій Ронський з села Широка Балка Станіславської громади.

На деревах біля місця, де загинули воїни, були повішені рушники, а поруч виставлені квіти, щоб вшанувати їхню пам'ять. Станіславський сільський голова Іван розповів про п'ятьох загиблих воїнах територіальної оборони, серед яких були жителі села Широка Балка: Олексій Ронський, Микола Сливкін, Віталій Грозінський, Сергій Хандусенко та Іван Данченко. Люди приходили вшанувати їхню пам'ять, кладучи квіти на місці їхньої смерті.

Суспільне Херсон
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “м.Херсон”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Trendiction [бот] і 0 гостей