Акція до дня народження Тараса Шевченка у Херсоні

Новини Херсону. Розділ форуму, де можна дізнатися про останні новини та події, що відбуваються в місті Херсон. У цьому розділі користувачі можуть обговорювати та ділитися своїми думками щодо важливих новин та подій, що відбуваються у місті
Аватар користувача
Волонтери Херсону
Особливо цінний користувач
Особливо цінний користувач
Повідомлень: 1590
З нами з: 25 лютого 2022, 21:46

Акція до дня народження Тараса Шевченка у Херсоні

Повідомлення Волонтери Херсону »

До 210 річниці з дня народження Тараса Шевченка у Херсоні відбулась акція. Херсонці зібрались біля погруддя Кобзаря аби покласти квіти, почитати його вірші та написати рядки на каркасі, який захищає монумент від російських обстрілів. Що відбувалось на заході, дивіться у сюжеті Суспільного.



Уранці, біля пам'ятника Тарасу Шевченку, зібралися мешканці Херсона, щоб вшанувати 210-ту річницю з дня народження Кобзаря. Монумент тепер захищений від обстрілів за допомогою спеціальних щитів, які прикрашені цитатами з його віршів. Вибрані цитати мають особливе значення для сучасності, стимулюючи перехожих замислитись над словами Шевченка або навіть зануритись у повний текст його творів.

Біля пам'ятника Кобзаря відбулось читання його поезії, зокрема відомих рядків: "Думи мої, думи мої, лихо мені з вами! Нащо стали на папері сумними рядами?" Також, до підніжжя пам'ятника поклали символічні гілки верби з "котиками" як знак пам'яті про відому історію, коли Шевченко, перебуваючи в засланні, посадив вербову гілку в Казахстані. Попри насмішки, він продовжував доглядати за нею, і гілка проросла, ставши символом непохитності та віри у відродження. Ця подія відзначає надію, що, незважаючи на всі випробування, наша держава та її культурні корені продовжать рости та розвиватися.

Суспільне Херсон

Теги:
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “м.Херсон”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Trendiction [бот] і 1 гість