«Діти вчаться в ігровій формі та безпеці». Освітні центри для дітей у Херсоні

Новини Херсону. Розділ форуму, де можна дізнатися про останні новини та події, що відбуваються в місті Херсон. У цьому розділі користувачі можуть обговорювати та ділитися своїми думками щодо важливих новин та подій, що відбуваються у місті
Аватар користувача
Волонтери Херсону
Особливо цінний користувач
Особливо цінний користувач
Повідомлень: 1590
З нами з: 25 лютого 2022, 21:46

«Діти вчаться в ігровій формі та безпеці». Освітні центри для дітей у Херсоні

Повідомлення Волонтери Херсону »

З першого дня повномасштабного вторгнення у Херсоні дошкільні, загальноосвітні заклади та гуртки почали працювати в онлайн форматі. Повноцінно розпочати навчальний процес у місті зараз заважає безпекова ситуація. В укриттях, пунктах незламності почали відкриватися освітні та розвиваючі простори. В одному із таких центрів денного перебування побували кореспонденти Суспільного.



Андрій Корнєв щоденно водить свого шестирічного сина Костянтина до дитячого центру, де хлопчик навчається, грає, та спілкується з іншими дітьми. Костянтину тут дуже подобається, він займається різними захоплюючими діяльностями, які сподобалися йому. Раніше, через стрес, Костянтин майже перестав говорити і став замкнутим, але завдяки відвідуванню центру він знову почав спілкуватися і відкриватися.

Цей денний центр, що почав працювати у березні 2023 року, був створений громадською організацією "Центр розвитку сім'ї та батьківства "Мій дім" у співпраці з благодійним фондом Save Ukraine. Центр відвідують близько 20 дітей щодня, ставши альтернативою навчальним закладам Херсона, які працюють дистанційно. За словами психолога Світлани, це безпечне місце для дітей, де вони можуть розвиватися, навчатися, знаходити друзів і просто проводити час у дитинстві.

Діти тут займаються не тільки за шкільною програмою, але й беруть участь у творчих майстер-класах, таких як конструювання повітряних зміїв і моделювання з паперу, що розвиває їх моторику та наполегливість. Ігор Котрубенко, один зі співробітників центру, вважає, що навіть у час війни діти повинні мати можливість відчувати радість дитинства та на деякий час відволіктися від зовнішніх проблем.

Такий підхід допомагає дітям не тільки в навчанні, але й у соціалізації, дозволяючи їм відновити втрачені через стрес навички спілкування та самовираження. Центр стає місцем, де кожна дитина може почуватися важливою, здатною до навчання та творчості, незважаючи на обставини навколо.

Суспільне Херсон

Теги:
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “м.Херсон”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Trendiction [бот] і 1 гість