Пережив окупацію та дочекався ЗСУ. Історія херсонського хореографа

Новини Херсону. Розділ форуму, де можна дізнатися про останні новини та події, що відбуваються в місті Херсон. У цьому розділі користувачі можуть обговорювати та ділитися своїми думками щодо важливих новин та подій, що відбуваються у місті
Аватар користувача
Волонтери Херсону
Особливо цінний користувач
Особливо цінний користувач
Повідомлень: 1590
З нами з: 25 лютого 2022, 21:46

Пережив окупацію та дочекався ЗСУ. Історія херсонського хореографа

Повідомлення Волонтери Херсону »

До початку повномасштабного вторгнення він працював над новою постановкою. 24 лютого 2022 року запланована репетиція не відбулась. Як у Херсоні пережив окупацію та дочекався ЗСУ, де живе зараз та в яких творчих проєктах залучений заслужений працівник культури України, доцент кафедри хореографічного мистецтва ХДУ Валентин Васяк розповів кореспондентам Суспільного.



Валентин Васяк, відомий український хореограф та заслужений працівник культури України, був змушений залишити Херсон і переїхати до Києва зі своєю дружиною через постійні обстріли міста з боку російських військ. У столиці він продовжує активно працювати над новими проектами. Зокрема, його запросили долучитися до проекту театру імені Куліша в Херсоні та Академічного театру на Подолі. Васяк також співпрацює з народним ансамблем танцю "Пульс", де вже поставив два українські танцювальні номери.

Більше ніж 20 років Валентин Васяк викладає український народний танець, будучи доцентом кафедри хореографічного мистецтва Херсонського державного університету та керуючи університетським ансамблем народного танцю "Водавиця". Перед початком війни він готував нову постановку, репетиції якої були раптово перервані 24 лютого.

Незважаючи на важкі часи окупації, Васяк продовжував працювати, шукаючи можливості зв'язатися зі студентами та провести заняття, попри відсутність інтернету. Після визволення Херсона від окупантів, Валентин повернувся до університету, але знайшов його повністю розграбованим.

11 листопада 2022 року, день звільнення Херсона, Васяк запам'ятав назавжди. Емоції радості та відчуття свободи, які він відчув того дня, стали для нього незабутніми. Зараз, крім роботи над творчими проектами, він продовжує викладати хореографію онлайн студентам Херсонського державного університету, підтримуючи культурний та освітній зв'язок зі своєю рідною землею.

Суспільне Херсон

Теги:
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “м.Херсон”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Bing [пошуковий робот] і 0 гостей