Дві окупації у житті. Історія головного диригента херсонського театру

Новини Херсону. Розділ форуму, де можна дізнатися про останні новини та події, що відбуваються в місті Херсон. У цьому розділі користувачі можуть обговорювати та ділитися своїми думками щодо важливих новин та подій, що відбуваються у місті
Аватар користувача
Волонтери Херсону
Особливо цінний користувач
Особливо цінний користувач
Повідомлень: 1590
З нами з: 25 лютого 2022, 21:46

Дві окупації у житті. Історія головного диригента херсонського театру

Повідомлення Волонтери Херсону »

У 2014-му році, коли Луганськ був окупований, він із родиною переїхав до Херсона. З початком повномасштабного вторгнення прийняв рішення чекати на звільнення у місті. Зараз працює головним диригентом Херсонського обласного музично-драматичного театру ім. Миколи Куліша. Історія Артема Філенка - дивіться у сюжеті Суспільного.



Виступ головного диригента Херсонського театру Куліша, Артема Філенка, став частиною заходу "Кава з ароматом Перемоги". Артем поділився думками про складнощі творчості в умовах воєнного стану, зазначивши, що непрості обставини можуть переривати творчий процес на довгий час, позбавляючи його сил і натхнення. Проте відчуваючи відповідальність перед глядачами і колегами, він продовжує працювати, розуміючи їхнє бажання побачити щось нове та цікаве.

Артем, уродженець Донеччини, розпочав свою кар'єру у Луганську як помічник диригента і соліст оркестру в муніципальному театрі естрадної музики, а згодом став диригентом і артистом оркестру в обласному академічному українському музично-драматичному театрі. У 2014 році він з сім'єю переїхав до Херсона, де і почав працювати в місцевому театрі.

Його розповідь також зачіпає період окупації Херсона в 2022 році, коли вони вирішили залишитися у місті, чекаючи на звільнення Збройними Силами України. В цей час Артем намагався уникати зустрічей з окупантами, вибираючи лише знайомі та безпечні шляхи.

Звістка про звільнення Херсона стала для них великою радістю, що спонукала Артема вийти на площу і виконати гімн України на трубі, попри довгу перерву в музикуванні під час окупації. Наразі він разом із сім'єю продовжує жити та творити в Херсоні, беручи активну участь у театральному житті міста.

Суспільне Херсон

Теги:
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “м.Херсон”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Moz [SEO бот] і 0 гостей