Історія родини переселенців з тимчасово окупованих Олешок

Новини Херсонського району Херсонської області, в тому числі новини міст Олешки та Гола Пристань
Аватар користувача
Волонтери Херсону
Особливо цінний користувач
Особливо цінний користувач
Повідомлень: 1590
З нами з: 25 лютого 2022, 21:46

Історія родини переселенців з тимчасово окупованих Олешок

Повідомлення Волонтери Херсону »

Родина Павич виїхала з Олешок влітку 2022 року. Спочатку на підконтрольну територію зміг вибратися батько з 8- річним сином, через місяць - мати ще з двома дітьми. За що російські військові затримували батька родини та де живуть зараз. Про все це - дивіться у сюжеті Суспільного.



Родина Павич переїхала до Києва понад рік тому, звільнившись від страху військових і навчившись радіти простим речам, як от усмішки навколишніх. Андрій, батько сімейства, працював у казначействі, а його дружина Ольга – викладала українську мову. Вторгнення змусило їх переосмислити своє життя. У перші дні бойових дій сім'я переховувалася у бомбосховищі місцевої школи, де, попри невеликі зручності, було забезпечено харчування та питну воду.

Трагічним поворотом для сім'ї стало затримання Андрія російськими військовими. Під час утримання в підвалі його піддавали жорстоким побиттям і допитам через його роботу в архівному відділі. Після його звільнення, Андрій разом з восьмирічним сином Єгором вирушили до Києва. Ольга залишилась в Олешках з Гордієм і Софією, яка нещодавно зламала ногу, і виїхати змогли лише через два місяці.

В Києві сім'я відчула спокій і безпеку. Діти ходять до школи та дитячого садка, а батьки працюють. Вони відвідують численні екскурсії та насолоджуються красою столиці, особливо скляним мостом, що став улюбленим місцем для прогулянок сім'ї. Переїзд до Києва відкрив для них нові можливості та допоміг знайти спокій після пережитих труднощів.

Суспільне Херсон

Теги:
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Херсонський район”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей