Волонтерка Наталя Марченко про благодійний фонд, окупацію Нової Каховки та допомогу людям

Новини Каховського району Херсонської області, в тому числі новини міст Нова Каховка, Таврійськ та Каховка
Аватар користувача
Волонтери Херсону
Особливо цінний користувач
Особливо цінний користувач
Повідомлень: 1590
З нами з: 25 лютого 2022, 21:46

Волонтерка Наталя Марченко про благодійний фонд, окупацію Нової Каховки та допомогу людям

Повідомлення Волонтери Херсону »

Благодійний фонд "Місто тисячі джерел" заснували жителі Нової Каховки, що на Херсонщині. Зараз організація допомагає більше, ніж тисячі родин з Херсонської області, які перебувають зараз в Одесі. Ми поспілкувалися з головою фонду Наталею Марченко про окупацію міста, проблеми внутрішньопереміщених осіб та допомогу людям.

0:00 | Тизер
0:48 | Як був заснований благодійний фонд "Місто тисячі джерел"
3:40 | Скільком людям допомагає фонд. Скільки людей в організації
5:18 | Наскільки збільшилась кількість вимушених переселенців з Лівобережжя Херсонщини
6:07 | Як люди вибираються з окупації. Яка ситуація в Новій Каховці.
7:54 | Яка ситуація з ліками в окупованому місті
8:37 | Які основні проблеми внутрішньопереміщених осіб
11:10 | Чим та як фонд допомагає ВПО
12:27 | Чи допомагає фонд якійсь бригаді Сил оборони
13:29 | Як люди, які проживають в інших регіонах України, ставляться до жителів Херсонщини



Лікарня у Новій Каховці більше не функціонує, найближчий медичний заклад розташований у Генічеську. Жителі їздять туди за потреби, маючи доступ до медичної допомоги. Ця ситуація, коли Нова Каховка перебуває в складних обставинах, вважається лише тимчасовою. Мешканці сподіваються на звільнення міста і повернення до нормального життя. З метою допомоги, місцеві заснували благодійний фонд "Місто тисячі джерел", що надає підтримку понад тисячі родин з Херсонщини, які зараз проживають в Одесі. Засновник фонду, Наталя Марченко, поділилася історією створення організації та її місією — допомагати переселенцям, зокрема, забезпечувати їх необхідними ліками та іншими засобами першої необхідності.

Фонд не має державного або міжнародного фінансування, виживаючи завдяки пожертвам і волонтерській допомозі. В організації працює команда з десяти осіб, а також п'ять волонтерів, які допомагають збирати та відправляти необхідні товари в Херсонську область. Велика кількість людей долучається до допомоги, коли з'являється потреба у розподілі великих партій допомоги.

Ситуація в Новій Каховці та на Лівобережжі Херсонщини залишається критичною: відсутнє централізоване опалення, електропостачання нерегулярне, а медичні послуги обмежені. Люди, які залишились в окупованих територіях, зіштовхуються з величезними труднощами, а вибратися з окупації можливо лише довгим і небезпечним шляхом через кілька країн.

Фонд "Місто тисячі джерел" активно допомагає внутрішньо переміщеним особам, зокрема з Херсонщини, надаючи їм продукти харчування, одяг, медикаменти та іншу допомогу. Організація також займається відправкою допомоги українським військовим та проводить різні соціальні програми для підтримки переселенців.

Марченко наголосила на важливості спільноти та взаємодопомоги у цей важкий час, підкресливши рішучість мешканців Нової Каховки та Херсонщини відновити нормальне життя після звільнення територій.

Суспільне Херсон

Теги:
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Каховський район”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість