Російський полон, вирок та звільнення: історія херсонця

Новини Херсону. Розділ форуму, де можна дізнатися про останні новини та події, що відбуваються в місті Херсон. У цьому розділі користувачі можуть обговорювати та ділитися своїми думками щодо важливих новин та подій, що відбуваються у місті
Аватар користувача
Волонтери Херсону
Особливо цінний користувач
Особливо цінний користувач
Повідомлень: 1590
З нами з: 25 лютого 2022, 21:46

Російський полон, вирок та звільнення: історія херсонця

Повідомлення Волонтери Херсону »

З перших днів повномасштабного вторгнення він став до лав територіальної оборони, після окупації Херсона продовжив чинити опір. Далі було затримання російськими військовим, полон, звинувачення у незаконному триманні зброї. 13 березня 2024 Роман Третьяков був звільнений. Свою історію він розповів кореспондентам Суспільного.



Я був у стакані, коли почув, як викликають транспорт, щоб відвезти мене назад, але потім вони раптом передумали. Це було дуже важко, адже протягом восьми годин мене інтенсивно допитували. Я тричі просив, щоб мене вбили, бо вже не міг терпіти біль. Роман Трацяков, житель Херсона, був у полоні 19 місяців до повномасштабного вторгнення. Він приєднався до територіальної оборони як резервіст 26 лютого 2022 року, отримав зброю і вступив до оборони Херсона після його окупації російськими військами. Пізніше Роман долучився до руху опору.

Одного ранку, 4 серпня, близько 7:30, я почув, як хтось просить підключити електроінструмент, а потім почали пиляти двері. Я був у шортах, взяв телефони і через балкон на другому поверсі збирався вибратися на вулицю. Проте чоловік у балаклаві та джинсах, спрямувавши на мене пістолет, сказав, що стрілятиме. Я закрив балкон і пішов на іншу сторону будинку. Там, з вікна дитячої спальні, знову вийшла людина в балаклаві, в чорній сорочці і з автоматом.

Я одягнув білу сорочку і вийшов, зустрівши росгвардійців з щитами і автоматами. Вони вдарили мене прикладами по бровах, повалили на підлогу і почали задавати питання. Я перебував у полоні до 23 жовтня 2022 року. Спочатку утримували в ізоляторі тимчасового тримання, а потім перевели до колонії №61 у Херсоні. Там мені натякали на наявність диверсійної групи і змушували зізнатися у підриві військової вантажівки.

У жовтні, після звільнення Херсона, батько Романа зміг знайти адвоката через громадську організацію. Після тривалого правового процесу Роман був звільнений 13 березня 2024 року. Зараз його сім'я намагається адаптуватися до звичайного життя і шукає шляхи реабілітації для Романа. Його дружина, Тетяна, разом із дітьми на той час були за кордоном. Вони дізналися про полон Романа від його матері і тільки згодом зрозуміли, що його катували.

Суспільне Херсон

Теги:
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “м.Херсон”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Bing [пошуковий робот] і 0 гостей