Херсонка презентувала виставку картин у стилістиці самчиківського розпису "Ескізи вільної весни"

Останні події та новини в галузі культури та мистецтва у Херсоні та на Херсонщині. Новини про виставки, концерти, фестивалі, премії, видання нових книг та інші події, що пов'язані з культурно-мистецьким життям. Будьте в курсі останніх подій у галузі культури та мистецтва, відстежуйте тенденції та розвиток цієї сфери, а також отримуйте нову інформацію про талановитих митців та їх творчі досягнення
Аватар користувача
Волонтери Херсону
Особливо цінний користувач
Особливо цінний користувач
Повідомлень: 1590
З нами з: 25 лютого 2022, 21:46

Херсонка презентувала виставку картин у стилістиці самчиківського розпису "Ескізи вільної весни"

Повідомлення Волонтери Херсону »

Письменниця, журналістка та художниця – херсонка Олена Маляренко презентувала виставку картин у стилістиці самчиківського розпису. Про творчість та образи, які викладає на полотні мисткиня розповіла кореспондентам Суспільного.



Олена Маляренко займається самчиківським розписом майже рік і вже має 50 робіт у своєму портфоліо, частину з яких вона представила на виставці у Херсоні. Вона пояснює, що в самчиківському розписі завжди є початковий елемент, який слугує основою для розвитку композиції. Особливістю такого розпису є чергування кольорів і відтінків, що створює унікальну гаму на основі базових червоного, зеленого, синього і жовтого кольорів.

Ця техніка завжди включає зображення людини, рослини та тварини, які представлені як частини єдиного світу, викликаючи глибокі емоції у глядачів. Олена також згадує про зустрічі, присвячені українській культурі, які вона організовує. Вона розповідає про історію відкриття самчиківського розпису майстрами Олександром Пажимським та Віктором Раковським у 1960-х роках на Хмельниччині, коли вони відновили забуті техніки з допомогою місцевих мешканців.

Олена також співпрацює з Ольгою Машевською, яка проводить майстер-класи з самчиківського розпису. Вони створюють одяг та хустини, які активно продаються в Європі, і частина виручки від продажу йде на допомогу українцям, постраждалим від війни. Олена виготовила малюнок, який був використаний у Бельгії під час мітингу на підтримку України для збору коштів.

Відвідувачка виставки, Ольга Ціленко, розповідає, що знайома з Ольгою Машевською, і малюнки Ольги допомагають їй жити, несучи життя та радість. Олена використовує крилові фарби для фасадних розписів, а для інших – гуаш, який за структурою схожий на кольорову глину, традиційно використовувану в давнину.

Олена мріє про ілюстрацію казок, і сподівається, що навчання допоможе їй реалізувати цю мрію, а також ілюструвати власну поезію.

Суспільне Херсон

Теги:
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Культура та мистецтво”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей