Потурбуймося про нашу старість

Обговорення фінансової сфери Херсонської області. Останні фінансові новини, зміни в законодавстві, які стосуються фінансової діяльності, аналіз ринку, фінансові рекомендації та поради. Користувачі форуму можуть ділитися своїм досвідом управління фінансами, обговорювати інвестиційні можливості та фінансові стратегії
Ольга Сергеевна
Співрозмовник
Повідомлень: 43
З нами з: 13 березня 2012, 15:40

Потурбуймося про нашу старість

Повідомлення Ольга Сергеевна »

Народна мудрість каже: «Вранці пенсіонер встає, і йому нема чого робити, а ввечері він лягає, і половина цього ще не зроблена», отак і я. З тих пір як ми з чоловіком вийшли на пенсію, життя ніби повернуло у тиху гавань. Начебто не стало потреби бігати щоранку на роботу, і часу має бути вдосталь, а виходить так, що цілісінький день клопочешся вдома і все одно чогось не встигаєш зробити. Роки беруть своє: швидкість вже не та. Тому для нас дуже важливо було налаштувати своє життя таким чином, щоб часу вистачало на все: і на роботу, і на відпочинок, і на спілкування з дітьми та онуками. Віднедавна несподівано для себе я знайшла вдалий спосіб вирішення багатьох поточних питань.
Оскільки найближче від нашого будинку відділення банку «Надра», то сплачувати за комунальні послуги я ходжу саме туди. Якось зайшла перед 8 Березня, аби розрахуватись за газ і світло, і розбалакалася з касиркою Світланою, яка у переддень свята вручила мені красиву листівку і подаруночок. Від неї і почула, що спеціально для пенсіонерів банк пропонує Пакет послуг «Турбота».
Насамперед зацікавило те, що всім пенсіонерам, які його оформлюють, банк до дня народження дарує по 50 гривень. Наче й не багато, але така увага з боку банку до свого клієнта особисто мені приємна.
Крім того, ні для кого не секрет, що отримуючи лише пенсію, ми змушені рахувати кожну копійку. Так ось, як з’ясувалось, за допомогою цього Пакета послуг можна суттєво зекономити свої гроші. По-перше, банк не бере комісію за сплату комунальних платежів. По-друге, якщо на карточці, куди поступає пенсія, залишаються хоч якісь гроші, тобто я не знімаю їх всі до копійки – то я ще й матиму прибуток з кожної залишеної гривні – аж 8%. А якщо цей залишок перенаправляти на депозит, то крім самої ставки банк спеціально для пенсіонерів дає ще додаткові проценти.
Вдома порадилася з дідом, розповіла йому про всі переваги, про які почула в банку, і без зволікань завітала до банку у цій справі.
З приємністю дізналася, що і відкриття, і обслуговування Пакета «Турбота» - безкоштовні. До речі, тому, хто оформлює цю послугу, безкоштовно відкривають у банку поточний рахунок, і отримувати пенсію можна в будь-якому відділенні банку або банкоматі. А оскільки їх багато по всій Україні, то навіть їдучи в гості до сестри, що мешкає зовсім в іншому регіоні, – я можу не нервувати, куди сховати гроші у дорозі.
Взагалі мати платіжну картку, на яку перераховується пенсія, зручно і просто. Тепер я можу без черги знімати гроші в банкоматах, коли схочу, а також розраховуватися карткою в магазинах. Беру з собою платіжну картку - і я завжди при грошах.
Завдяки цьому Пакету послуг ми з моїм дідом ще й вигідно відкладаємо гроші. Я, наприклад, цього року буду святкувати своє шістдесятиріччя. Хочеться відсвяткувати належним чином: і почастувати, як годиться, і поспівати у гарній компанії з сватами та кумами. Так, щоб сусіди ще довго згадували, як щедро та смачно Петрівна пригощала.
Похвалилась своїй новій знайомій із «Надра» Світланці, а та розповіла, що в цій самій «Турботі» я можу відкрити накопичувальний рахунок - на ювілей.
Крім того, щоб у майбутньому я не гаяла даремно час у черзі, а спокійно займалася своїми домашніми справами, вона мені порадила оформити ще й якесь розпорядження. Тепер мої щомісячні платежі, за квартиру, за телефон, замість мене буде сплачувати «Надра». Так само і гроші з моєї пенсії будуть «падати» на накопичувальний рахунок автоматично. Тому я спокійна: з початком дачного сезону поїду хоч на місяць, хоч на два з міста, і не буду переживати, що не сплачу вчасно за комунальні послуги. Та й на рахунок гроші потихеньку капають, а в нашому віці так важливо, щоб була якась копійка про запас.
От вже не раз думала, як все-таки добре, що я дізналась про цю «Турботу» від «Надра». І часу стало більше, і гроші з дідом зайві не тратимо, а ще щось і відкладаємо. З’явилась впевненість у завтрашньому дні. Тепер я точно знаю: пенсія – не привід обмежувати себе в усьому – на все необхідне грошей у мене вистачить. Життю можна і треба радіти у будь-якому віці!
Ганна Петрівна Тимощук
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Фінанси”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей