РЕВІЗОРИ КРУ ОБСТЕЖИЛИ ОЗИМИНУ-2007

Регіональні новини Херсонщини. Тут можна дізнатися про останні новини та події, що відбуваються в Херсонській області. У цьому розділі користувачі можуть обговорювати та ділитися своїми думками щодо важливих новин та подій, що відбуваються в області
Відповісти
Прес-служба КРУ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 667
З нами з: 17 жовтня 2007, 10:28

РЕВІЗОРИ КРУ ОБСТЕЖИЛИ ОЗИМИНУ-2007

Повідомлення Прес-служба КРУ »

Дотація - аграріям



Другий рік поспіль фінансові контролери відстежують правомірність отримання фінансової допомоги за посіяну озимину. Найбільше заявок подали Новотроїцький (80), Бериславський (50), Великолепетиський (56) райони. Всього ж робочими комісіями з надання державної допомоги на вирощування озимої пшениці розглянуто 787 заявок, поданих господарствами області.
Розглянуто 742 заявки на отримання дотацій загалом на суму майже 29,5 млн.грн. та вирішено надати фінансову допомогу 729 господарствам області на загальну суму майже 27 млн грн, що становить 92 відсотка від заявлених. В ході роботи комісій попереджено витрачання державних фінансів у сумі 1млн 114 тис. грн.
Так, 85 сільськогосподарських підприємств Херсонщини безпідставно намагалися отримати дотації за посіяну пшеницю загальною площею понад 19 тис.га. З них 11 суб’єктів господарювання не підтвердили факти посівів загалом на суму майже 154 тис.грн., а 74 господарства, подавши заявки на отримання фінансової підтримки, мали прострочену заборгованість більш як півроку перед державним і місцевими бюджетами та Пенсійним фондом України. Тому таким господарствам надання дотації не передбачено чинним законодавством.
До речі, найбільше порушників з процедури отримання державної дотації за посіяну озимину зафіксовано в господарствах Чаплинського, Скадовського та Каховського районів загалом на суму майже 600 тис. грн. Чималі суми намагалися отримати не чисті на руку господарі Великоолександрівського, Верхньорогачицького, Цюрупинського та Каланчацького районів. Участь працівників КРУ у роботі районних комісій триває.


Прес-служба КРУ в Херсонській області
Відповісти

Повернутись до “Херсонська область”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 13 гостей