ПРОЗОРІСТЬ У ДОТРИМАННІ БЮДЖЕТНОГО ЗАКОНОДАВСТВА

Регіональні новини Херсонщини. Тут можна дізнатися про останні новини та події, що відбуваються в Херсонській області. У цьому розділі користувачі можуть обговорювати та ділитися своїми думками щодо важливих новин та подій, що відбуваються в області
Прес-служба КРУ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 667
З нами з: 17 жовтня 2007, 10:28

ПРОЗОРІСТЬ У ДОТРИМАННІ БЮДЖЕТНОГО ЗАКОНОДАВСТВА

Повідомлення Прес-служба КРУ »

Шляхи інформаційного розповсюдження підсумків інспектування

Через пресу населення дізнається про „телефон довіри” управління, функціонування „гарячої тендерної лінії” та проведення комплексних ревізій. Окремий напрям взаємодії – висвітлення підсумків інспектування, ревізій сільських та селищних рад, комунальних підприємств та центрів зайнятості. Порушуються проблемні питання про наповнення місцевої казни додатковими надходженнями, наведення ладу в орендних земельних відносинах, залучення додаткових коштів до місцевих бюджетів.
Якісне оприлюднення результатів контрольно-ревізійної роботи, безумовно забезпечують тематичні статті, виступи. Всі вони, безперечно, сприяють поглибленню бюджетної проблематики. Проте необхідне розширення аудиторії читачів, слухачів та глядачів, на яких розрахована інформація КРУ. Через друковані, електронні ЗМІ та Інтернет-видання висвітлюється різнопланова інформація державних контролерів і аудиторів.
„Червоним рядком” у висвітлених текстах - результати ревізій, присвячених дослідженню питань з правильності нарахування та виплати зарплати, надання соціальних пільг тощо. Приміром, у Верхньому Рогачику відбувся семінар-навчання з селищним, сільськими головами, секретарями рад, землевпорядниками і відповідальними працівниками за ведення по господарських книг. А на прес-конференції у Високопільському районі за участю начальника районного контрольно-ревізійного відділу та керівників району обговорено питання щодо дострокового припинення повноважень селищного голови.
Забезпечення оприлюднення результатів діяльності КРУ неможливе й без відвідання міських, районних та обласних редакцій газет, радіо, телебачення і інформаційних агенцій. Зрозуміло, з метою висвітлення підсумків інспектування та аудиторських досліджень, усунення виявлених фінансових порушень. Сприяють співпраці також зустрічі з журналістами, відвідання прес-конференцій, присвячених бюджетним та майновим питанням, популяризація ревізорами та аудиторами Всеукраїнського журналу «Фінансовий контроль» під час передплатних кампаній, участь управління у заходах Об’єднаної профспілки працівників органів Державної контрольно-ревізійної служби, спортивні змагання тощо.
Начальники структурних і галузевих підрозділів КРУ – постійні учасники у засіданнях колегій обласної та райдержадміністрацій і сесіях органів місцевого самоврядування при підготовці та розгляді питань стосовно витрачання бюджетних коштів та використання майна.
Вдосконалення інформаційної роботи служить справі з поліпшення якості оприлюднених через ЗМІ поточних інформаційно-просвітницьких, аналітичних та іміджевих матеріалів.
КРУ Херсонської області веде системну роботу з працівниками, відповідальними за внутрішній фінансовий контроль у системі територіальних підрозділів міністерств і органів виконавчої влади в Херсонській області. Семінарська форма дає змогу розглядати питання про вдосконалення фінансового контролю, його реформування. Торік на Херсонщині особи, відповідальні за внутрішній фінансовий контроль, провели 275 ревізій у 158-ми підприємствах, установах і організаціях області. На семінарі фахівці КРУ порушують питання про забезпечення відшкодування виявлених фінансових порушень. Аудиторія, що бере участь у таких вкрай потрібних для бюджетної сфери заходах – а це економісти, фінансисти, бухгалтери, – активно взаємодіє із юристами, фінансистами та бухгалтерами КРУ заради виправлення недоліків, зафіксованих при витрачанні коштів і майна. Безперечно, проведене семінарське заняття сприятиме виправленню слабких місць у внутрішньому відомчому фінансовому контролі на Херсонщині.
Впродовж 2005 - серпень 2007 років КРУ встановило понад 264 млн. гривень порушень бюджетного законодавства, в тому числі, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів більше чим на 56 млн. гривень.
У 2007 році приріст фінансових порушень до відповідного періоду минулого року, що призвели до бюджетних втрат, склав більше 7 млн. гривень. Ревізії фінансово-господарської діяльності підприємств аграрної галузі виявили заборгованість по лізинговим платежам в сумі 11,6 млн.грн.
Серед основних причин - досить недосконала система внутрішнього фінансового контролю суб’єктів господарювання. Тому місцеві підрозділи центральних органів виконавчої влади створюють власні контрольно-ревізійні структури для впорядкування фінансової звітності та налагодження внутрішнього контролю.
Відомо, лісові пожежі підтвердили існування недоліків у зберіганні лісів. КРУ встановило: полезахисні лісові смуги та протиерозійні ліси Херсонщини з здебільшого є бездоглядними і на балансі місцевої влади повністю не обліковувалися. Лише 63 відсотка від загальної площі сільгоспугідь захищені полезахисними смугами. КРУ рекомендовано організувати в області агролісомеліоративні господарства, укріпити їх матеріально-технічну базу. Запропоновано на державному рівні переглянути механізм справляння попеневої плати на цільове відтворення лісових ресурсів безпосередньо на розвиток спеціалізованих лісогосподарських підприємств.
Водночас рівень ефективності та взаємодії з журналістськими колективами суттєво відрізняється між структурними підрозділами у містах і районах.
Фінансові інспектори акцентують увагу на суворому додержанні фінансової дисципліни, законному та ефективному витрачанні ресурсів. Недоліків у бюджетних відносинах існує чимало. Ревізори і аудитори КРУ Херсонщини працюють на запобігання фінансовим порушенням та прорахункам. КРУ взято активну участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції, яка нещодавно відбулася на базі Херсонського державного університету. Такий представницький форум, у якому взяли участь відомі вчені України, відбувся за ініціативи членів спілки економістів України. На конференції широко розглянуті сутність і джерела фінансового забезпечення сталого розвитку Херсонщини, приватизація підприємств як інструмент становлення конкурентоспроможної регіональної економіки.
Прес-служба КРУ в Херсонській області
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Херсонська область”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість