Цифри року

Регіональні новини Херсонщини. Тут можна дізнатися про останні новини та події, що відбуваються в Херсонській області. У цьому розділі користувачі можуть обговорювати та ділитися своїми думками щодо важливих новин та подій, що відбуваються в області
Прес-служба КРУ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 667
З нами з: 17 жовтня 2007, 10:28

Цифри року

Повідомлення Прес-служба КРУ »

ФІНАНСИ ПІДКОНТРОЛЬНІ



Відома істина – державні кошти – не особисті гроші. Майже на 500 підконтрольних об’єктах вартові фінансового контролю виявили порушень на суму понад 15 млн грн., майже на 60 млн грн. - фінансових прорахунків, що не призвели до фінансових та майнових втрат.
Напружено працювали фінансові контролери та аудитори КРУ минулого 2006 року. Які ж цифри? Проведено близько 700 контрольних заходів на 640 підприємствах, установах та організаціях. В цілому ж інспектуванням КРУ торік охоплено фінансових та матеріальних ресурсів на суму майже 3,5 млрд грн.

Результати інспектування використано при прийнятті 447 управлінських рішень. До того ж державні контролери збільшили в обліку майна, землі та оприбуткували лишків на суму близько 40 млн грн.

Чому ж деякі посадовці чинять такі неподобства? Чим вони керувалися, коли поралися в бюджетній касі, мов у себе в гаманці, чи у власній кишені? Ревізори констатують: окремі бухгалтери безвідповідально виконують свої посадові обов’язки, порушуючи чинне законодавство. Встановлено чисельні факти неналежного ведення бухгалтерського обліку та фінансової звітності, що спричинило незаконні витрати, порушення кошторисної дисципліни. Лише нестач торік виявлено на суму 1 млн. 122 тис. грн.

Отже, не всюди керують дбайливі і ощадливі господарі. Подекуди, на жаль, дехто з них нераціонально витрачає бюджетні, тобто державні гроші, а дехто безвідповідально ставиться до фінансів та майна, наносячи громаді Херсонщини збитки. Тільки за все доводиться відповідати, бо ж на сторожі законності стоять контролюючі і правоохоронні органи. Допустив порушення – відповідай. Тому й вживалися заходи щодо застосування фінансових санкцій, надавалися пропозиції за підсумками проведених фінансових аудитів. 286 ревізійних матеріалів передано правоохоронним органам. Складено 825 протоколів про адмінправопорушення, до суду направлено 49 протоколів та позовів.

Фінансові інспектори системно виправляли фінансові порушення, помилки, прорахунки, зокрема, працювали над відшкодуванням нецільових та незаконних витрат і нестач. До речі, типові з них – безпідставні фінансові операції з державними коштами, необґрунтована оплата вартості товарів, робіт і послуг без проведення процедур закупівлі тощо. Приміром, працівники контрольно-ревізійної служби Херсонщини брали участь у складі 43 робочих груп, обревізували виконання 7 районних та міських бюджетів, дослідили виконання окремих бюджетних програм. Проводилася й робота з виявлення та усунення фінансових недоліків за розрахунками з фізичними особами на загальну суму понад 2 млн грн., а саме з питань оплати праці, соціальних допомог – пенсій, компенсацій, пільг, субсидій та стипендій. Розвивається співпраця з органами місцевого самоврядування, силовими структурами, владою та громадськістю. Розглядалися звернення громадян, матеріали інспектування оприлюднювалися через місцеві засоби масової інформації.
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Херсонська область”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей