ЖКГ гострим пером ... ревізора

Регіональні новини Херсонщини. Тут можна дізнатися про останні новини та події, що відбуваються в Херсонській області. У цьому розділі користувачі можуть обговорювати та ділитися своїми думками щодо важливих новин та подій, що відбуваються в області
Відповісти
Прес-служба КРУ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 667
З нами з: 17 жовтня 2007, 10:28

ЖКГ гострим пером ... ревізора

Повідомлення Прес-служба КРУ »

Безпорадність в селах Чаплинського району


Житлово-комунальниі послуги на селі бажають бути здебільшого підконтрольними насамперед зі сторони територіальних громад, - вважають фінансові інспектори КРУ.
Впродовж 2001-2002 рр. створена більшість сільських комунальних підприємств (засновники – органи самоврядування), де в середньому працює чотири особи. Основний вид діяльності комунальників - водопостачання населення - визначено установчими документами (статут, ліцензія, довідки статуправління).
Діють комунальні підприємства на повному господарському розрахунку. Не секрет, у них немає власної техніки для виконання ремонтних робіт, що суттєво впливає на якість надання послуг. Останнім часом бюджетні кошти витрачено тільки на відшкодування пільг населенню та на поповнення статутного фонду. Отже, обсяги фінансування невеликі, інспектування не проводилось. Планові ревізії деяких комунальних підприємствах проведено на протягом 2006-2007рр. на підставі звернень громадян, депутатів.
Лише по трьом комунальним підприємствам встановлено порушень, що призвели до втрат, у сумі понад 17 тис. грн. Працівники комунальних підприємств недоотримали зарплати на загальну суму 7,4грн. через не проведення її індексації, передбаченої законодавством.
Так, бухгалтерський облік та фінзвітність містять недостовірні дані, стан розрахунків за надані послуги з населенням не відстежується. Інвентаризації взагалі не проводяться. Виявлено численні невмотивовані виправлення. Інколи записи в бухгалтерських регістрах велися простим олівцем (!).
Робота по укладанню договорів з населенням незадовільна, позово-претензійна діяльність по стягненню заборгованості населенню за надані послуги не проводиться зовсім. Крім того, на підприємствах порушувалися деякі нормативні акти. Був відсутній облік подачі води (відпущеної у водопровідні мережі), що унеможливлює контроль за витрачанням води. Можна й далі наводити приклади порушень.
Вражає бездіяльність власників і органів, уповноважених здійснювати контроль за роботою комунальних підприємств.
Результати ревізій довели: стан фінансової дисципліни сільських комунальних підприємств незадовільний. Виявлені порушення вражають. Тож фінансова дисципліна на підприємствах хромає „на обидві ноги”. Як подолати збитковість та налагодити управління місцевим комунальним господарством?
Відповісти

Повернутись до “Херсонська область”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 8 гостей