Фінансування онкології

Регіональні новини Херсонщини. Тут можна дізнатися про останні новини та події, що відбуваються в Херсонській області. У цьому розділі користувачі можуть обговорювати та ділитися своїми думками щодо важливих новин та подій, що відбуваються в області
Відповісти
Прес-служба КРУ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 667
З нами з: 17 жовтня 2007, 10:28

Фінансування онкології

Повідомлення Прес-служба КРУ »

ДІАГНОЗ – ПОТРЕБА В ФІНАНСАХ

На Херсонщині щороку реєструється більше трьох тисяч онкохворих. Прогнозується, що до 2010 року онкологічні захворювання зростуть ще на 25 відсотків. На жаль, не всі пацієнти можуть отримати якісну та кваліфіковану медичну допомогу. КРУ провело аудиторське дослідження, метою якого було визначення ступеню ефективного використання бюджетних коштів, спрямованих на лікувальні заходи хворих на рак.
Загальна сума, спрямована впродовж 2002-2005 років із різних джерел фінансування на протидію захворюванням на рак, становила 18,89 млн. грн. З року в рік фінансування витрат на лікування онкохворих збільшується. Проте наявні фінанси задовольняють лише 39 відсотків від наявної потреби. Загальна сума використаних коштів на зазначені цілі не дозволяє повністю оновити сучасним медичним обладнанням, використовувати хіміотерапевтичні препарати тощо. Лише половина онкохворих області може лікуватися в стаціонарних умовах. Разом із тим, не зменшуються випадки онкозахворюваності з діагнозом, установленим вперше в житті. Тому багато уваги приділятиметься профілактиці таких захворювань, ранньому виявленню онкохворих тощо.
Аудиторське дослідження підтвердило незадовільний стан матеріально-технічного забезпечення онкологічних закладів. Онкодиспансер потребує капітального ремонту каналізаційної та водопровідної систем. Хоча потреба в такому обладнанні задоволена тільки на 42 відсотка. Варто сказати, що сьогодні 73 відсотка медичних приладів даної установи зношено повністю. Слід додати: при цьому за рахунок місцевих бюджетів профінансовано придбання медичного обладнання на загальну суму понад 488 тис.грн., а за рахунок фізичних та юридичних осіб закуплено медичного обладнання понад 530 тис.грн.
Відповісти

Повернутись до “Херсонська область”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 10 гостей