ПРОРАХУНКІВ не сховати

Регіональні новини Херсонщини. Тут можна дізнатися про останні новини та події, що відбуваються в Херсонській області. У цьому розділі користувачі можуть обговорювати та ділитися своїми думками щодо важливих новин та подій, що відбуваються в області
Відповісти
Прес-служба КРУ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 667
З нами з: 17 жовтня 2007, 10:28

ПРОРАХУНКІВ не сховати

Повідомлення Прес-служба КРУ »

З початку року ревізори КРУ Нової Каховки провели контрольні заходи на 20 підприємствах та установах. Загалом сума виявлених інших порушень фінансової дисципліни по результатам проведених контрольних заходів за січень-серпень 2007 року складає понад 6,7мільйона гривень. Найбільші суми виявлених порушень – Райська сільська рада (голова Макарова Н.Л.), КП „Ольвія” (директор Крук І.А., Новокаховський професійний ліцей (директор Зальвовський М.М.) та інші.
Майже на кожному обревізованому об’єкті недотримувалисяя законодавства з питань оплати праці на загальну суму понад 547 тисяч гривень. До найбільших порушників відносяться КП „Ольвія”, КП „Таврійське ВУВКГ” та інші об’єкти контролю. Завищення вартості та обсягів виконаних робіт з будівництва, реконструкції та капітального ремонту, інших послуг встановлено у міському відділі культури та туризму. Факт заниження в обліку вартості активів внаслідок не оприбуткування земельних ділянок, будівель, споруд, матеріальних цінностей спостерігається майже на кожному об’єкті. Виявлені порушення вжитими заходами майже повністю відшкодовано.

З початку 2007 року, в Каховському районі виявлено фінансових порушень на суму більш ніж 1,7 мільйона гривень. Інспектування КРУ засвідчило: не зафіксовано належної фінансово-бюджетної дисципліни та ефективного управління бюджетними ресурсами. На всіх обревізованих установах та організаціях встановлені порушення. Адже розпорядники бюджетних коштів недотримувалися виконання законодавчих і нормативних документів на стадіях їх планування та використання. Виявлено випадки необґрунтованого витрачання бюджетних коштів. До того ж іноді на об’єктах контролю порушувалися окремі вимоги чинного законодавства з оплати праці, оплати вартості завищених обсягів будівельних та ремонтних робіт і послуг.

13 посадових осіб притягнуто до відповідальності зі сплатою штрафів загалом на суму 2,5 тис.грн. Фінансові контролери в Іванівському районі виявляють випадки нецільового використання коштів зі сторони їх розпорядників. Готуються позови про стягнення коштів з окремих органів місцевого самоврядування, відкритих акціонерних товариств, управлінь районної влади, комунальних підприємств, навчальних закладів тощо.

З метою профілактики порушень особливу увагу контролерів-ревізорів Чаплинського району приділено персональній відповідальності порушників фінансової дисципліни. 17 посадових осіб притягнуто до відповідальності. Коли з їх сторони не вжито дієвих заходів із відшкодування фінансових порушень, тоді правоохоронні органи отримують від ревізорів оперативну інформацію
Відповісти

Повернутись до “Херсонська область”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 17 гостей