ТЕНДЕРНА ГАНЬБА!

Регіональні новини Херсонщини. Тут можна дізнатися про останні новини та події, що відбуваються в Херсонській області. У цьому розділі користувачі можуть обговорювати та ділитися своїми думками щодо важливих новин та подій, що відбуваються в області
Відповісти
Прес-служба КРУ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 667
З нами з: 17 жовтня 2007, 10:28

ТЕНДЕРНА ГАНЬБА!

Повідомлення Прес-служба КРУ »

Деякі службовці бюджетної сфери інколи підписують фінансові документи, як то кажуть, із заплющеними очима.
Так, у Бериславському районі місцеве територіально-медичне об’єднання на суму понад 120 тис.грн. закупило паливо-мастильних матеріалів взагалі без проведення тендерів. А при плануванні державних закупівель допустило прорахунків на загальну суму близько 75 тис.грн., при оприлюднені даних по закупівлі інсуліну недоліків встановлено в сумі близько 242 тис.грн. Крім того на 33,5 тис.грн. виявлено помилок при укладанні та виконанні договорів по закупівлі медикаментів пільгової групи та дезінфікуючих засобів.
Чомусь три члени тендерного комітету впродовж двох років не пройшли навчання з підвищення кваліфікації, що є неприпустимим. На жаль, річний план закупівель, затверджений об’єднанням ще в січні, був оприлюдненим в мережі Інтернет лише в березні, що знову ж таки є суттєвим зауваженням державних контролерів. Адже оприлюднення тендерного планування регламентовано законодавством у термін до 15 календарних днів.
Не передбачалося в плані державних закупівель й проведення бактеріологічних досліджень. До того ж закупівлю препаратів інсуліну проведено з переплатою близько 35 тис.грн., ніж передбачено річним планом. Порушувалося також тендерне законодавство, коли паливно-мастильні матеріали закуплено на загальну суму понад 120 тис.грн. без проведення тендерних процедур. Чомусь витрачено зайвих понад 33 тис.грн. за дезінфікуючі засоби в сумі, що перевищує умови укладених договорів та цінові пропозиції переможців торгів.
В свою чергу, райвідділ освіти закупив паливо-мастильних матеріалів на загальну суму близько 100 тис.грн., не обтяжуючи себе тендерними процедурами. Аналогічно закуплено природного газу без тендерів на суму майже 79 тис.грн. Виявлено до того ж порушення з планування закупівель продуктів харчування, оплати транспортних послуг та утримання транспорту і постачання природного газу на суму близько 184 тис.грн. Два члени тендерного комітету несвоєчасно пройшли навчання та курси підвищення кваліфікації. До річного плану закупівель не включено вартість послуг з постачання газу на загальну суму майже 79 тис.грн. За підсумками контрольних заходів матеріали інспектування надано районній прокуратурі. Голови тендерних комітетів отримали протоколи про адмінправопорушення. До адмінвідповідальності залучено посадовців на суму штрафу 2,5 тис.грн.
Відповісти
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Херсонська область”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Moz [SEO бот] і 5 гостей