Нагальна проблема: ВУЛИЧНА „АРМІЯ” ДІТЕЙ

Регіональні новини Херсонщини. Тут можна дізнатися про останні новини та події, що відбуваються в Херсонській області. У цьому розділі користувачі можуть обговорювати та ділитися своїми думками щодо важливих новин та подій, що відбуваються в області
Прес-служба КРУ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 667
З нами з: 17 жовтня 2007, 10:28

Нагальна проблема: ВУЛИЧНА „АРМІЯ” ДІТЕЙ

Повідомлення Прес-служба КРУ »

Чим може допомогти бездоглядним дітям звичайний аудиторський звіт? Якщо до справи беруться державні аудитори, стає зрозумілим: аналіз стану безпритульності на Херсонщині є невтішним.

Аудитори КРУ, дослідивши дієвість регіональної програми подолання дитячої безпритульності та бездоглядності за 2003-2006 роки та 9 місяців 2007 року, довели невисоку результативність діяльності органів опіки та піклування за дітьми з неблагополучних родин. Інколи діти з запізненням одержують статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Частина з них залишається в колі бабусь та дідусів, не спроможних підтримати онуків матеріально.

З 216 тисяч дитячого населення близько 4 тисяч дітей є сиротами або позбавлені батьківського піклування. На обліку соціальних служб перебуває 2,5 тисячі дітей-сиріт та дітей без батьківської опіки. При цьому понад 3,5 тисяч маленьких жителів зростають в складних життєвих обставинах. Біля тисячі з них відносяться до кризової категорії, адже вони схильні до злочинів та правопорушень, а декотрі з них вживають алкоголь і наркотики. Такі діти голодують і потрапляють до притулків сотнями. Щороку 13 відсотків дітей потрапляють до притулків по кілька разів.

На жаль, громадськість та самоврядування поки не в змозі ліквідувати такі негативні явища. Аудитори встановили, що в програмі, розробленої до 2010 року, не визначено відповідальних виконавців з відкриття дитячих будинків сімейного типу. Місцеві органи влади та самоврядування не поспішають виконувати заходи обласної програми з подолання дитячої безпритульності та бездоглядності. У Новій Каховці, Каховці та 9 районах Херсонщини немає досі служби опіки та піклування.

Отже, чітко окреслено фінансовий „дороговказ” на скорочення „армії” дітей вулиці. Зокрема, варто внести зміни до місцевих програм подолання дитячої безпритульності та бездоглядності стосовно збільшення обсягів та залучення додаткових джерел фінансового забезпечення.
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Херсонська область”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість