Тіньове виноградарство під Херсоном

Новини Херсонського району Херсонської області, в тому числі новини міст Олешки та Гола Пристань
Відповісти
Прес-служба КРУ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 667
З нами з: 17 жовтня 2007, 10:28

Тіньове виноградарство під Херсоном

Повідомлення Прес-служба КРУ »

Фінконтроль АПК
Бюджетні кошти поміж виноградник

Ревізори КРУ виявили ряд фінансових порушень в одному з товариств з обмеженою відповідальністю, що знаходиться у Херсоні. Ревізією встановлено: бюджетні кошти, виділенні державою на підтримку розвитку садівництва та виноградарства, витрачено з суттєвими порушеннями на загальну суму 511 тис. грн.
Зокрема, компенсовано з бюджету 28 тис.грн. витрат понад норми, затверджені Міністерством аграрної політики за виконані обсяги робіт за розробку робочого проекту для будівництва системи крапельного зрошення винограднику площею 52 га.

Відповідно до проектно-кошторисної документації та згідно з договором, укладеним між товариством і приватним підприємством, зафіксовано випадок штучного завищення вартості виконаних робіт по підготовці ґрунту в сумі майже 127 тис.грн. До того ж товариство уклало контракт на покупку 11 тисяч 670 штук саджанців столових сортів винограду вартістю майже 117 тис.грн. у приватної особи, яка не має ідентифікаційного коду.

Виявлено випадки завищення обсягів виконаних робіт. Так, майже на 127 тис.грн. завищено вартість робіт з підготовки ґрунту. Відсутніми були й документи про влаштування шпалери на винограднику, хоча за рахунок державних коштів відшкодовано витрат у сумі понад 175 тис.грн. Інвентаризаційній комісії не пред’явлено місце збереження дроту та проведеною інвентаризацією встановлено відсутність шпалери на винограднику. Не була доведена й сума митного збору майже на 36 тис.грн. Відшкодовані витрати під виноградниками, при тому, що саджанці, які повинні бути висаджені на цю площу у кількості 28 тис. штук, знаходяться на складі.

Зафіксовано факт недотримання технології підготовки ґрунту та догляду за молодими виноградниками. Приміром, молодий виноград полито не 6-8 разів, як передбачає технологія, а тільки раз, внаслідок чого окремі кущики винограду мають слабкі молоді пагони, а деякі - взагалі не мають ознак приживання. Як наслідок, загалом інвентаризаційній комісії пред’явлено під посадками винограду площу біля 8 га при тому, що з бюджету відшкодовано витрати під виноградниками на площі 48 га. Отже, допущено грубі фінансові прорахунки.

Всупереч Бюджетного Кодексу підприємству з державної казни відшкодовано чималі суми без повного отримання придбаних товарів, робіт та послуг з перевищенням норм відшкодування понесених витрат.
Державні контролери знаходили суттєві недоліки в оформлені фінансової звітності. У деяких документах не було переліку та цифрових даних про обсяги фактично понесених витрат. Отже, фінансова адресна підтримка по закладанню та догляду за виноградниками надавалася без оформлених належним чином бухгалтерських документів.
Відповісти
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Херсонський район”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей