КОШТИ...кошти...

Регіональні новини Херсонщини. Тут можна дізнатися про останні новини та події, що відбуваються в Херсонській області. У цьому розділі користувачі можуть обговорювати та ділитися своїми думками щодо важливих новин та подій, що відбуваються в області
Прес-служба КРУ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 667
З нами з: 17 жовтня 2007, 10:28

КОШТИ...кошти...

Повідомлення Прес-служба КРУ »

Соціальні виплати
КОМУ ПУТІВКА НА ВІДПОЧИНОК?

Правомірність витрачання коштів державних цільових соціальних фондів у регіоні прискіпливо контролюють фахівці контрольно-ревізійної служби. Відповідно до плану роботи ГоловКРУ України таврійські ревізори проінспектували питання витрачання коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в обласній та восьми міськрайонних виконавчих дирекціях. На п’ятьох винуватців складено адмінпротоколи. Матеріали ревізій передано прокуратурі.

Всього ж перевіркою законності та цільового витрачання коштів Фонду виявлено порушень на загальну суму понад 200 тис.грн. Серед прорахунків – призначення сум по тимчасовій непрацездатності з порушенням термінів страхового стажу, безпідставне нарахування виплат внаслідок нещасного випадку на виробництві, завищення кількості днів по тимчасовій втраті непрацездатності, невірне визначення розміру середньоденної зарплати при нарахуванні допомог.

Таку масштабну роботу здійснено разом із органами Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Перевірено суб’єкти господарювання, котрі є його платниками. Після 123 зустрічних звірок та направлення 606 запитів підприємствам і санаторним закладам КРУ звірило фактичні терміни перебування застрахованих осіб на санаторно-курортному лікуванні. Так, виявлено понад 42 тис.грн. фінансових порушень (насамперед недотримання порядку витрачання коштів у сумі понад 9 тис.грн. на членів сімей застрахованої особи). В Цюрупинському районі та Новій Каховці п’ять путівок використано працівниками не за основним місцем роботи. Виявлено порушення на десятки тисяч гривень, що виникли через отримання послуг з санаторно-курортного лікування в неповному обсязі. Санаторій-профілакторій Південноукраїнського регіонального інституту закупив продуктів харчування в сумі майже 278 тис.грн. без проведення тендерних процедур.

Контрольні заходи виявили незаконне витрачання видатків на утримання органів Фонду в сумі майже 40 тис.грн., недоотримання фізичними особами доходів в сумі майже 4 тис.грн., зайве отримання майже 83 тис.грн. соціальних внесків, безпідставне витрачання страхових виплат в сумі понад 160 тис.грн. Торік обласною виконавчою дирекцією Фонду через завищення підрядними організаціями обсягів виконаних ремонтних робіт зайво використано 35 тис.грн. Проведено індексацію грошової оцінки земель у Скадовській та Цюрупинській виконавчих дирекціях. У 2005-2006 році безпідставно витрачено понад дві тисячі гривень на дитячі новорічні подарунки підліткам, які досягли 14 років.

Прес-служба КРУ в Херсонській області

Повернутись до “Херсонська область”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей