Довідка «Не мукає і не хрюкає»

Регіональні новини Херсонщини. Тут можна дізнатися про останні новини та події, що відбуваються в Херсонській області. У цьому розділі користувачі можуть обговорювати та ділитися своїми думками щодо важливих новин та подій, що відбуваються в області
Прес-служба КРУ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 667
З нами з: 17 жовтня 2007, 10:28

Довідка «Не мукає і не хрюкає»

Повідомлення Прес-служба КРУ »

Ставится проблема
ДОВІДКА «НЕ МУКАЄ І НЕ ХРЮКАЄ»

Власники худоби Чаплинського району безпідставно отримали дотації за утримання тварин у громадському секторі в сумі майже 40 тис.грн.

Законодавством передбачено облік тварин у громадському секторі шляхом ведення погосподарських книг лише на сільські населені пункти в межах території селищної ради. Отже, селищні громади не обліковують підсобні господарства громадян, які мешкають у приватних будинках селища. Хоча постановою Уряду від 2 березня 2006 року №243 «Про затвердження Порядку використання коштів державного бюджету, що спрямовується для фінансової підтримки виробництва продукції тваринництва» зі змінами, внесені до постанови від 6 травня 2006 року. №325 передбачено подання громадянами даних для отримання дотацій довідок про вирощене ними поголів’я. І такі довідки про вирощене поголів’я, за зверненням громадян, селищна рада надавала.
Голова Чаплинської селищної ради пояснив: перед наданням такої довідки службовці виїжджають до дворів за вказаною адресою, аби пересвідчитися в наявності вирощеної худоби. При цьому акти обстеження комісійно не складались, тож факт достовірності виїзду для проведення обстеження наявності поголів’я у громадян документально не підтверджено. Виникає в такому разі питання: Хто ж тепер поверне до бюджету безпідставно отримані кошти? Невже люди винні, що селищна рада не веде обліку свійських тварин?
Постає питання щодо неузгодженості законодавчих норм. Адже відповідно до наказу Державного комітету статистики України від 18.квітня 2005 року № 95, перепис худоби проводиться раз на рік у грудні місяці. Тож приплід тварин, придбання молодняку худоби населенням для вирощування ніде протягом року не фіксується.

Контрольно-ревізійний відділ у Чаплинському районі
Херсонської області

Повернутись до “Херсонська область”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей