Більше грошей!

Регіональні новини Херсонщини. Тут можна дізнатися про останні новини та події, що відбуваються в Херсонській області. У цьому розділі користувачі можуть обговорювати та ділитися своїми думками щодо важливих новин та подій, що відбуваються в області
Прес-служба КРУ
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 667
З нами з: 17 жовтня 2007, 10:28

Більше грошей!

Повідомлення Прес-служба КРУ »

Бюджетні порушення

НАДБАВКУ! МАТЕРІАЛЬНУ ДОПОМОГУ! … БЕЗ СЕСІЇ СІЛЬРАДИ!

Самоврядні структури, які акумулюють чималі кошти на розвиток територіальних громад, часто без підстав витрачають бюджетні суми на преміювання та надання матеріальної допомоги окремим службовцям. Контрольні заходи, проведені з початку року в територіальних громадах Нововоронцовського району, виявили непоодинокі факти порушення вимог законодавства в оплаті праці посадовців.
Зокрема, в Дудчанській сільраді, як і ряді інших, не бралися до уваги вимоги Постанови Кабміну від 13 грудня 1999 року № 2288 щодо впорядкування умов оплати працівників апарату органів виконавчої влади і місцевого самоврядування. Так, сільський голова із секретарем без відповідного рішення сесії місцевої ради та розпоряджень сільського голови разом отримали впродовж двох років надбавку загалом на суму 2 тис.грн. Голова Любимівської сільради за високі досягнення у праці впродовж 2006-2007 років отримав майже понад 8 тис.грн. матеріальної допомоги на оздоровлення та надбавку за високі досягнення у праці за відсутності рішення сесії територіальної громади. До того ж впродовж 2006 року необґрунтовано виплачено надбавку за високі досягнення у праці працівникам сільради на суму понад 3 тис.грн. хоча розпорядженнями сільського голови надбавки посадовим особам місцевого самоврядування були скасовані.. У Миролюбівській сільраді при максимально можливому розмірі надбавки – 50 відсотків сільському голові та секретарю нараховувалися надбавки у завищеному розмірі на рівні 70 відсотків.
Як пояснюють винні посадові особи, неправомірні виплати пов’язані з недосконалим знанням вимог чинного законодавства. При цьому ревізори констатують, що таке незнання – з причини звичайного ігнорування діючих вимог до призначення бюджетних виплат.


Юлія Хупавченко – начальник контрольно-
ревізійного відділу в Нововоронцовському
районі КРУ в Херсонській області
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Херсонська область”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей